Fredericia AVISEN har været til ”lær Fortnite-dans” på Urbania Street Food. Her blev der danset på livet løs, og en masse god energi blev spredt på Urbania. Efter danseundervisningen talte vi med en danseinstruktør samt med en danser fra LB dans.  

Fortnite
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det var ikke kun blandt børnene, at energiniveauet var højt. Det kom også fra instruktørerne.

LB – Dans
Instruktørerne var Nanna Karen Bekker og Lykke Nissen. Lykke Nissen er danser på LB-danseskolen, og har danset i fire år på danseskolen, og Nanna Karen Bekker er underviser på danseskolen. Nanna har danset siden hun var to år.

”Det er virkelig dejligt, at der er mødt så mange op. Der var mange glade børn, det er dejligt at se hvor meget Fortnite kan bringe en danseglæde i blandt børnene”, fortæller Nanna Karen Bekker.

Lykke Nissen er enig med Nanna Karen Bekker og siger, at det altid er dejligt at komme ud til glade børn, som gerne vil undervises af en, og lærer noget af det man kommer med.

Som Lykke Nissen og Nanna Karen Bekker skal man virkelig brænde for noget man kan lide. Dansen er det, som bringer glæden frem i dem, og det at være med til at frembringe noget i andre, er det som gør arbejdet meget nemmere.

”Moves har vi lært fra Fortnite-spillet. De kan ses på Youtube, det er der vi har brugt vores tid og lært alt udenad, da vi ikke spiller spillet”, fortæller Nanna og Lykke.

Sjoveste dansemoves

Dans er ikke kun for piger, drenge kan også gå til det.

”Vi havde på et tidspunkt en workshop, hvor der i alt var 37 drenge, og de startede næsten alle til dans. Det er en gave at være med til at undervise, og bringe noget danseglæde og at de vælger at gå til dans efterfølgende”, fortæller Nanna Karen Bekker.

Nu hvor Fortnite er så populært og mange kender efterhånden Fortnite dansebattle, og alle dansetrinene, så kan man ikke undgå at spørge ind til hvilken af dansemoves der er det sjoveste.

”Jeg synes, at det helt klart er Floss Dance, der er det sjoveste. Man kan selv bestemme, om du vil lave det rigtig hurtigt eller bare i almindelig tempo, den ser sjov ud lige meget hvordan man laver den”, fortæller Nanna Karen Bekker og viser mig Floss Dance.

Lykke Nissen tilføjer hvilken dans, der er hendes favorit: ”Hype dance synes jeg er sjovest, og den som jeg bedst kan finde ud af at lave.”

Urbania Street Food glæder sig over de mange mennesker

urbania
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Efter snakken med danse instruktøren og danseren fra LB dans talte vi med indehaveren af Urbania, Brian Løkkegaard.

Brian er meget stolt over, at eventet gik godt, og at der var mange glade børn til stede.

”Det er dejligt, når der er mennesker, som vil være med til at opleve sådan nogle ting. Det er med til at aktivere børnefamilier, og skabe en mulighed for at komme ud og lave noget fælles med andre børn, samt børnefamilier som ikke er en skole eller en institution”, fortæller Brian Løkkegaard

Havde du regnet med hele huset så skulle være fyldt?

”Nej, det havde jeg ikke. Jeg grinte lidt, men det var ikke min idé, så nu skal jeg ikke tage æren for det. Da det blev sagt så synes jeg, at det var helt sikkert noget vi burde prøve, for jeg kan se og høre, at Fortnite er virkelig noget, som rammer meget på tværs af alder og køn. Så jeg synes helt klart det var en god idé”, siger Brian Løkkegaard.

Det hele skulle have været en dag, hvor der blev spillet Fornite, men det var et større projekt som der skulles planlægges og sættes i gang.

”Det krævede mere opsætning, end hvad man regnede med. Det ville være besværligt for os, men vi har ikke lagt det helt på hylden endnu. Her og nu kunne det ikke lade sig gøre”, fortæller Brian Løkkegaard.

https://fredericiakunstforening.dk/
Annonce