Hannerup Kirke får den 12. november 2019 kl. 14.30 besøg af foredragsholderne, Jørgen og Mette Nissen, fra den humanitære organisation, Mercy Ships. På verdens største civile hospitalsskib giver Mercy Ships gratis lægehjælp og livsforvandlende operationer til verdens fattigste mennesker, fortrinsvist i Vestafrika.

Jørgen, som er en af de frivillige foredragsholdere og tidligere udsendt øjenlæge for Mercy Ships Danmark, vil med fortællinger, billeder og video dele de livsforvandlende historier fra Africa Mercy med publikum.

“Forestil dig at have gået i mørke og måske i flere år at skulle føres af en anden – og så pludselig kunne se! Vi forstår det næsten ikke. Det ændrer virkelig menneskers liv. Vores løn er patienternes smil. Og netop fordi alle 450 frivillige selv dækker egne udgifter, kan Mercy Ships nå ud til så mange patienter med håb og helbredelse,” fortæller Jørgen. 

Mercy Ships

I sammenlagt ti måneder ligger hospitalsskibet, Africa Mercy, ved kaj i værtslandet. I den periode vil omkring 2.000 lokale patienter modtage gratis operationer, mens tandklinikken på land vil behandle i omegnen 8.500 patienter. Det er omtrent 10.000 mirakler på 10 måneder. 

Vi kan ikke forandre hele verden. Men vi kan være med til at ændre hele verden for det enkelte menneske.” – Chefkirurg Gary Parker.

Udover at tilbyde gratis behandling og operationer træner Mercy Ships lokale fagpersoner og renoverer sundhedsklinikker, som anvendes af skibets personale, mens skibet ligger i havn. Disse faciliteter og de lokale fagpersoner, der har gennemgået et træningsforløb, er med til at opbygge landet, hvilket gavner lokalbefolkningen også efter Africa Mercy er sejlet videre.

Mercy Ships

Hospitalsskibets besætning, der tæller 450 frivillige fra 40 forskellige lande, arbejder ulønnet og betaler selv for kost og logi. Mellem 5 og 10 danskere rejser årligt afsted og arbejder frivilligt på skibet. Africa Mercy kender vi særdeles godt i Danmark. Det er nemlig den gamle storebæltsfærge, “Dronning Ingrid”, som førhen sejlede mellem Nyborg og Korsør, der i dag bringer gratis lægehjælp og livsforvandlende operationer til verdens fattigste.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer