Den igangværende renovering af Den Gamle Lillebæltsbro bliver afsluttet i 2019. Det kan man læse på Vejdirektoratets hjemmeside, og som skiltene allerede har vist i en måned, er 35 uger – altså oktober.

Broen bliver spærret i aften klokken 20, hvorefter den vil være lukket for biltrafik i 35 uger. Togtrafikken over broen bliver ikke påvirket, og fodgængere, cyklister og knallert 45 kan stadig kommer over broen.

Fra i dag til oktober, så længe må bilerne finde en anden vej mellem Jylland og Fyn. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Det er et større renoveringsprojekt af Den Gamle Lillebæltsbro, som Vejdirektoratet afslutter. Arbejdet i 2019 består hovedsageligt af:

– Udskiftning af kantbjælken ind mod banelegemet

– Udskifte betonen og belægning på halvdelen af brodækket, som først skal fræses op. 

De to arbejdsopgaver kommer til at foregå parallelt. Næste etape starter altså i dag den 29. januar 2019 og slutter forventeligt 1. oktober 2019. ​​​​​​​

Fællesstien for gående og cyklister bliver altså, som udgangspunkt ikke berørt.​​​​​​​ Der kan dog forekomme enkelte dage, hvor fællesstien er lukket af hensyn til arbejdet på broen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​