Den dansk-franske kulturforening, Alliance Française Fredericia fejrer den franske nationaldag ”Bastilledagen” d. 14. juli.
Arrangementet finder sted i Reformert Skole, Dronningensgade 87, tirsdag d. 14. juli kl. 15-17.30.

Samme formiddag vil der være direkte transmission fra militærparaden på Champs-Elysées i Paris – på flere franske TV-kanaler, hvis man er så heldig at have dem på sit TV.
MEN her i Fredericia fejrer Alliance Française Fredericia nationaldagen på en lidt anden måde.

Alliance Française vil servere franske snacks og drikke, og der vil være harmonikaspil ved Asger Funder-Markussen. Musikken danner en dejlig baggrund under arrangementet – og musikken benyttes også som akkompagnement til de franske sange, som man kan synge med på. Der vil også være mulighed for et lille spil pétanque i gården, hvis vejret er godt.
Alliance Française Fredericia begyndte på traditionen med at fejre den franske nationaldag i 2014, hvor arrangementet blev rigtig godt besøgt, taget i betragtning, at det for mange ligger midt i sommerferien.

Konceptet er også, at man opfordrer (og udfordrer!) hinanden til at fortælle historier om oplevelser og besøg, man har haft i Frankrig. Eller, at man kan give tips til spændende steder at besøge eller bo. Der var mange historier og gode tips sidste år – og hvem ved, om der mon ikke sniger sig et par nye historier og tips ind.

Alliance Française håber på godt vejr, så man kan sidde udenfor i gården under det store egetræ.

Alle er velkomne til arrangementet, der foregår på både dansk og fransk.
Entré for medlemmer 40 kr./ ikke-medlemmer 70 kr.