26-årige Kasper Asgreen er for alvor slået igennem på den store internationale cykelscene i 2021. Han har vundet monumentet Flandern Rundt, og selvom det har givet ekstra opmærksomhed i feltet, så tager han den nye virkelighed med oprejst pande. Han jagter enhver mulighed for at sejre på landevejen.

De første tråd i pedalen for Kasper Asgreen skete ho Kolding Bicycle Club. Siden er det gået stærkt. Team Campus-Vejle-Middelfart, Odder, MLP Bergstrasse, Team Tre-For stod på cv’et, før Deceuninck-Quick Step i foråret 2018 stod klar med en kontrakt. Asgreen blev kastet for løverne i den enorme cykelverden, da han samme år fik sin debut i Vuelta a Espana, og senere på sæsonen blev verdensmester i holdtidskørsel.

I 2019 deltog Asgreen for første gang i Flandern Rundt, og efter et langt udbrud lykkedes det ham at ende på andenpladsen, kun 14 sekunder efter den italienske vinder, Alberto Bettiol. Samme år vandt Kasper Algreen sin første professionelle sejr på 2. etape i løbet Tour of California, hvor han endte på en samlet tredjeplads og vandt pointkonkurrencen. 2019 blev også året, hvor Asgreen vandt sit første DM. Han vandt enkelstarten 24 sekunder foran Martin Toft Madsen, der de tre foregående år havde været Danmarks hurtigste mand i kampen mod uret. Kort tid efter DM deltog koldingenseren for første gang i Tour de France, hvor hans rolle først og fremmest var at være hjælperytter, men undervejs var han tæt på at vinde en etape efter et udbrud. På 17. etape slap han afsted, og endte med at blive nummer to efter Matteo Trentin.

Det blev også året, hvor Kasper Asgreens evner på enkelstartscyklen kom til udtryk. Til EM blev Asgreen nummer to efter Remco Evenepoel, der sidenhen er blevet Asgreens holdkammerat på Deceuninck-Quick Step. Evnerne til at træde de mange watt har siden fået TV-kommentatoreren, Thomas Bay fra Eurosport til at kalde Algreen for “Wattmonsteret fra Kolding”, og netop de evner kom i brug i 2020, da han vandt ProSeries-løbet Kuurne-Bruxelles-Kuurne, hvor han kørte solo de sidste ni kilometer og holdt forfølgerne bag sig.

Det skete inden pandemien brød. Det betød, at Tour de France og flere af klassikerne blev kørt i et sammenpresset efterårsprogram. Det samme gjorde det danske mesterskab, som Asgreen endte med at vinde både enkelstarten i og linjeløbet.

I 2021 hentede Kasper Asgreen karrierens største sejr efter, at han først havde vundet E3 Saxo Bank Classic, og efterfølgende det historiske og prestigefyldte, Flandern Rundt. Forventningerne var derfor store, da Asgreen først deltog i Tour de France og efterfølgende OL. Under Tour de France var Asgreen med i flere udbrud, men det blev lige ved og næsten, og hans bedste placering blev på den sidste enkelstart, hvor han blev nummer to efter Wout van Aert, og til OL blev det til en syvendeplads i samme disciplin. Netop efter OL ringede formanden for Kolding Bicycle Club, Johnny Pedersen, til Asgreen og lykønskede ham, hvortil Asgreen svarede: “Det skal du ikke sige tillykke med.”

Det understreger Kasper Asgreens iver til, at han vil vinde og være den bedste. Vi mødtes med den ærgerrige koldingenser, da han i perioden efter OL var hjemme i Kolding, hvor han koblede af i et par uger. Forude venter VM fra den 19.-26. september og Paris-Roubaix, som er hans store mål for efterårssæsonen.

Under særligt Tour de France oplevede Asgreen, at han blev låst, fordi flere holdt øje med ham, når han var i udbrud, og det skal han have fundet en løsning på, fortæller han.

– Ja, der bliver holdt mere øje med mig, men det må jeg tackle, siger Asgreen og fortæller, at det ikke nødvendigvis er nok ”bare” at blive endnu bedre:

– Det er selvfølgelig mine ambitioner og lyst til at nå mine mål. Jeg har en evig søgen efter at ville være bedre. Jeg skal gribe løbene an på en anden måde, og prøve at få det over til min fordel ved at gøre løbene hårdere over længere tid, også selvom der bliver holdt øje med mig nu, forklarer Kasper Asgreen.

Ser man bort fra efterårssæsonen, så venter der et 2022 forude, hvor Asgreens favoritløb, klassikerne, finder sted i foråret. Spørgsmålet er så, hvilket går efter, når man kigger på sejrene i 2021.

– Bare fordi man har vundet et løb én gang, så betyder det ikke, at det ikke er et sjovt cykelløb mere. Jeg vil tilbage at vinde det igen, fordi det er et magisk løb at cykle. Derfor bliver det samme målsætning næste år, lyder Asgreens svar på målet om fremtidige målsætninger.

Kasper Asgreen nævner dem selv, klassikerne der finder sted over én dag. Det er den type løb, som han brænder allermest for fremfor et etapeløb, og det er der én særlig grund til.

– Det er måden, de køres på. I sådan et løb er det mere alt eller intet. Løbene er typisk hårdere og køres mere aggressivt, siger Asgreen.

Adspurgt om, hvordan han ser sæsonens forløb for ham selv hidtil, så er svaret klart.

Forårssæsonen var helt fantastisk. Jeg kom rigtig godt fra start, men jeg ville gerne have gjort det bedre til Tour de France og til OL. Formen var egentlig fin, men jeg ramte ikke den rigtige dag og sådan er det, siger Kasper Asgreen

Under særligt Tour de France var det tydeligt, at Asgreen ville mere end det han opnåede. I Tv-interviews kunne man mærke frustrationen bag den ellers rolige jyske facade. Sådan forholdt det det sig dog ikke helt til OL, hvor han erkender, at guld ikke var realistisk.

– Med den rute ville jeg have svært med at køre med om sejren, men jeg kunne have kørt med om medaljer, hvis jeg ramte dagen, siger Asgreen.

Netop OL siges at være en helt speciel oplevelse, men sådan var det ikke for Kasper Asgreen og de øvrige danske cykelryttere.

– Vi fik ikke helt den der OL-stemning, som man snakker om, der er i selve byen. Landevejscykling holdt til på et almindeligt hotel, hvor vi var for os selv, så det var de samme mennesker, som vi altid ser til cykelløb. Det var som ethvert andet løb, siger Asgreen.

Efter OL returnerede Kasper Asgreen til Danmark, hvor han blev hentet af familien i København. Netop familien og vennerne er i højsædet, når Asgreen rammer de danske breddegrader.

– Jeg får set de kammerater, som jeg ikke ser så tit, og så er jeg ellers sammen med familien, siger Asgreen.

Når Asgreen er på træningslejr eller på farten i forbindelse med løb i udlandet, så er det i fred og fordragelighed, men når Kasper Asgreen er hjemme i Kolding, så er det ikke ubemærket. Spørgsmål om selfies, autografer og et hej er derfor hverdagskost for Asgreen på det punkt, og han mærker også en større efterspørgsel på ham fra medierne.

– Ja, det mærker jeg helt sikkert. Der skal jeg huske at sige nej til ting en gang imellem, siger Kasper Asgreen, der for nogen tid siden blev hyldet på Kolding Rådhus, og det er ikke noget af det, som han overvejer at takke nej til:

– Det betyder noget, og det er superfedt at vide, at man bliver lagt mærke til og folk synes det er spændende at følge med i, hvordan det går mig. Jeg er glad for, at de tager sig tid til det, siger Kasper Asgreen.

Næste års Tour de France starter ud i København med en enkeltstart i indre by, og der Asgreen endnu en mulighed for at gøre opmærksom på sig selv i hjemlige opgivelser, men det er ikke noget han skænker de store tanker endnu.

– Der er lang tid til, og det har ikke indflydelse på, hvordan jeg agerer nu, siger Asgreen.

Den ultimative drøm for danske cykelryttere ville være at vinde enkeltstarten og komme i den gule trøje. Asgreen vil i det felt være en af favoritterne, og selvom det ville være oplagt at testkøre ruten ved enhver lejlighed, så er det ikke tilfældet.

– Det er svært at køre ruten igennem, når der er fuld trafik i centrum. I dagene op til spærrer arrangøren ruten af, derfra skal vi øve, siger Kasper Asgreen.

I stedet for at fokusere på fremtidige drømme, der er længere ude i fremtiden, har Asgreen i stedet fokus på den evige stræben efter at blive bedre så efterårets mål kan indfries. Hvad der så kommer til at ske i sommeren 2022, når der er ”Grand Départ” i København er uvist, men én ting er sikkert. Det bliver med en Kasper Asgreen, hvis han som ventet bliver udtaget, der har givet alt for at stå så skarpt som muligt.