Hvert år i lang tid har årets største gå-i-byen dag været en fest for alle på Den Engelske. Men i år er festen aflyst, og Carlsberg vil ikke ‘lade sneen falde’ 20.59 som de plejer. Den beslutning bakker Peter Lindvig op om.

»Jeg havde allerede tænkt, at det ville ende sådan her. Så da Carlsberg endelig meldte ud, kom det ikke som nogen overraskelse. Og ærlig talt, så ville det være umuligt at holde styr på så mange gæster og coronavirus,« siger Peter Lindvig.

På Den Engelske har man som mange andre haft en alvorlig nødopbremsning i marts måned, da alting lukkede ned. Men nu er man så småt ved at komme med igen på det velkendte sted i centrum af Fredericia. Det skyldes ikke mindst de mange trofaste fredericanerne, der støtter op om det efterhånden legendariske sted i centrum af byen.

»Nødpakkerne fra staten har virkelig hjulpet os. Men det var en stor omgang for os, da vi pludselig måtte lukke ned. Jeg tror vi har et godt stampublikum, som bakker os enormt meget op, hvilket vi er utrolig glade for. Så da vi endelig kunne genåbne, er tingene blevet noget bedre. Også fordi folk er blevet rigtig gode til at passe på hinanden. Der holdes afstand, man spritter af og tænker sig generelt meget om,« fortæller Peter.

Peter Lindvig synes gæsterne gør det godt (Foto: AVISEN)

Den Engelske har siden coronakrisen begyndte iværksat forskellige initiativer for at forebygge smittespredning, og det er da også et stort stopskilt, man bliver mødt af i den ene ende, mens der er sprit og advarselsskilt i den anden. Lindvig tror ikke der kommer en ny nedlukning af Danmark, men hvis der gjorde ville han gøre som sidst og følge myndighedernes anbefalinger. Men hans mangeårige erfaringer med J-dag efterlader ham ikke med nogen tvivl om risikoen ved så stor en fest:

»Der er altid tæt pakket, år efter år. Og hvor skønt det egentlig er, når så mange mennesker hygger sig sammen, så er der altså rigtig mange der, populært sagt, drikker sig i hegnet på J-dag. Det er vist en del af oplevelsen. Så tror jeg håndsprit og afstand vil være ude af stand til at afhjælpe noget der. Men så kan vi jo glæde os til næste år og de kommende J-dage. Folk skal sikkert indhente noget til den tid«.

Carlsberg vil fortsat levere juleøl, så Peter Lindvig forsikrer om at man ikke bliver snydt, hvis man bestiller en øl i løbet af julen. Men det store cirkus hvor juleøllet frigives, der spilles bjældeklang og deles ud, kommer ikke. Istedet for vil der være mere afmålte og mindre begivenheder på Den Engelske, hvor der kan tages hensyn og holdes øje med situationen under mere ordnede forhold.

»Samfundet er ligesom sat i karantæne i en periode. For mig er der ingen ide i at vi ender som et sted, hvor der bliver spredt coronavirus. Vi har den nødvendige afstand mellem bordene og vi lukker ikke flere ind, end vi må. Så på den ene side vil mange nok savne den store fest, som vi kender fra før, mens vi på den anden side også vil tænke, at det her er nok lidt mere fornuftigt. Så alt i alt synes jeg det er en god beslutning af Carlsberg,« slutter Peter Lindvig.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer