Mikkel Hansen blev holdt på bænken for Danmark i sejren på 39-19 mod DR Congo, men det var bestemt ikke fordi han ikke ville på banen.

VM-slutrunden har hidtil for Danmarks vedkommende budt på en blød start, hvor upåagtede nationer som Bahrain og DR Congo har været modstanderne. I andre grupper er der hold som Uruguay og Kap Verde, der er med pga. udvidelsen af VM til 32 hold. Udvidelsen skal ses i lyset af, at man vil gøre håndbolden til en mere global sport, og det kan Mikkel Hansen godt se en pointe i.

»Det er godt, at man udvider i forhold til fremtiden. I øjeblikket er det selvfølgelig ærgerligt for seernes produkt, at man ser kampe, hvor nogle hold får stryg. På den lange bane er det positivt, hvis det udvikler den håndboldmæssige udvikling. Det kan være, at en nation møder op én gang og så dropper det efter, at de har tabt stort, og hvis det er tilfældet, så er det ikke så godt,« siger Mikkel Hansen.

Netop de mindre nationer har givet landstræner Nikolaj Jacobsen muligheden for at rotere mere end vanligt. I den første kamp mod Bahrain blev Mikkel Hansen pillet ud midtvejs i anden halvleg, og mod DR Congo kom Hansen slet ikke på banen.

»Jeg vil gerne spille, og det ville jeg også mod Congo, men hele året kommer til at være intenst i forhold til corona, og pga. udsatte kampe, er der ikke så meget tid og derfor gav det mening. Dem der spillede leverede varen, og der var derfor ikke brug for jeg kom ind,« siger den danske stjernespiller.

Kigger man på Danmarks pulje kontra eksempelvis Kroatiens, der består af Qatar, Japan og Angola, har kroaterne været presset mod Japan. Men hvad foretrækker danskerne? Det spurgte vi Mikkel Hansen og Nikolaj Jacobsen om.

»Hvis man er klar fra start, så er det fint. Det var vi ikke til EM sidste år, men indtil videre har det set fint ud, og vi tager det som det kommer,« forklarer Hansen.

»Vi må se om vores modstandere har været bløde eller om vi har været gode. Jeg synes, at vi har været gode, og ikke mindst mod Bahrain, der et hold, der kan drille andre. Med lidt mere held i sprøjten kunne de have vundet mod Argentina. Hvis det fortsætter sådan for os, så ser det meget godt ud,« siger landstræneren.

Næste gang Danmark løber på. banen er tirsdag aften, hvor modstanderen er Argentina klokken 20:30.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer