Oplev Den Danske Salmeduo i Hannerup Kirke torsdag den 23. januar kl. 19.30 – arrangementet er gratis

Den Danske Salmeduo præsenterer et helt nyt koncertrepertoire indeholdende nyfortolkninger af det dansk-tyske grænselands sang- og salmetradition, inspireret af hundredårsjubilæet i 2020 for Sønderjyllands genforening med Danmark. Musikken vil også blive udgivet som en kombineret cd- og bogudgivelse i november 2019, med titlen “Du skønne land – Genforening og fællessang i nyt lys”.

Danmark er beriget med en levende og omfangsrig fællessangstradition. Store dele af den danske sangskat blev skabt under påvirkning af opgøret om hertugdømmerne og de efterfølgende genforeningsbestræbelser; og afspejler udformningen af Danmark som den nationalstat, vi kender i dag. Grænselandets udvikling til forsoning og venskab henover grænsen med gode vilkår for mindretallene er enestående og sætter også stadig sanglige spor. Alt dette synes vi er værd at markere og perspektivere.

En koncert med Den Danske Salmeduo laver stemningsfulde nyfortolkninger af danske salmer og sange, i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer.

https://www.fredericiafriskole.dk/?fbclid=IwAR08BWx9eayaqSqRWVwU5aqE6QkJqdkSf7NjaMGqbYL8xB4oD9mvpH72F60
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer