Utilfredse borgere demonstrerede mandag eftermiddag foran rådhuset i Middelfart. Selskabet der har hovedsæde i Middelfart har været i medierne på grund af den verserende sag om salg af olie til Syrien.

Den 11. november 2020 rejste SØIK tiltale mod selskabet Dan-Bunkering og Bunker Holding for overtrædelse af EU-sanktionerne i forbindelse med borgerkrigen i Syrien. Ifølge tiltalen skal selskaberne have solgt 172.000 tons jetbrændstof til russiske virksomheder, der så videresendte dette til Syrien. Sammenlagt drejer det sig om 33 handler til en anslået værdi af 647 millioner kroner. Dette skal være sket i strid med EU’s beslutning fra 2014 om forbud mod salg, levering eller overførsel af jetbrændstof til anvendelse i Syrien.

Dan-Bunkering har indtil videre udsendt en pressemeddelelse, hvor de blot tager tiltalerne til efterretning.

Demonstranter foran Middelfart Rådhus (Foto: AVISEN)

Demonstranterne er blandt andet utilfredse med at virksomhederne har ydet økonomisk støtte til lokale aktiviteter, da man ikke mener man bør samarbejde med dem. Samtidig ønskede med at udvise solidaritet med den syriske befolkning, der har været hærget af en ødelæggende borgerkrig.

Der var lavet skilte i protest (Foto: AVISEN)

Der var imidlertid også dukket nogle op, der tilsyneladende protesterede mod covid-19 restriktionerne og regeringens embedsførelse. Scenen foran rådhuset var således blandet af protest fra forskellige demonstranter, men generelt foregik det fredeligt.

Protestanter (Foto: AVISEN)

Inde bag ved rådhuset var der stille, og man kunne blot konstatere at der var oplyst og vagter til stede. Imens forlangte demonstranter at man tilbagebetalte penge, som man havde modtaget af Dan-Bunkering.

Middelfart Rådhus (Foto: AVISEN)
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer