Så blev det endelig valgdag – demokratiets festdag- og alle vælgerene er inviteret med et valgkort. Mange vælgere ser sikkert frem til at festen snart er overstået, og også vi kandidater er ved at være trætte!

I dag er det vælgerne der har magten. Man kan sætte kryds ved lige det parti man vil og dermed være med til at bestemme hvor meget indflydelse partierne får. En magt borgerne i mange lande misunder os – og må kæmpe for at få. Så brug din magt i dag, når du er så heldig at have den!

Man kan også stemme personligt og dermed tillige være med til at bestemme præcist hvem der bliver valgt ind. For lokalsamfundets skyld opfordrer jeg alle til at stemme på en kandidat hjemmehørende i din by. Det giver god mening at de valgte kommer fra hele landet, og at vi ikke kun repræsenteres af kendte Københavnere.

Det synes også som om at lokale kandidater har en noget bedre tone og samarbejdsevne, end hvad vi ser toppolitikerne præstere i valgkampens hede. Hvis du gerne vil have let adgang til en politiker når valgplakaterne snart er nede og hverdagen genindfinder sig, er det klogt at bruge din stemmemagt til at stemme på en lokal politiker.

God valgdag til alle kandidater og vælgere

Hans-Jørgen Jagd

Fænøvej 13

7000 Fredericia

Kandidat for Alternativet

(Læserbrev)