Tirsdag den 21. januar åbner demokraticontaineren op for en ny sæson. Hver tirsdag vil der igen være hyggelig og uformel politisk debat i de skønne rammer i Kanalbyen. Som noget nyt vil der i løbet af 2020 også blevet taget hul på et nyt koncept med politiske lørdags ”events”.

”I år glæder vi os til at udbrede konceptet med lørdags events, hvor vi laver noget lidt mere aktivt og udadvendt. Det kan være en politisk walk´n talk eller, som vi gør den første gang, koge en god gang tværpolitisk suppe og servere den i gågaden”, siger Kirsten Vad Knudsen, som er formand for styregruppen og sidder i Demokrati- og Borgerudvalget for de Radikale.

Demokraticontaineren har oplevet en fin fremgang i antallet af deltagere og i dag er de fleste politiske partier med til at indlede debatterne og være værter ved temaaftenerne. Hver tirsdag er det to forskellige partier der vælger tema og sætter debatten i gang.

”Vi har heldigvis oplevet at flere partier begynder at tage del i planlægningen og er med til at skabe en dynamisk debat, hvor vi gerne skulle være uenige på den gode måde. I år håber vi at få alle partier med.”, siger Lars Olesen fra SF, der er med i styregruppen.

”Den bedste debat får vi når partierne ligger et stykke fra hinanden på det politiske landkort”

I den nye sæson håber arrangørerne på at mange nye kommer med ned og ”går til politik”. Der er åbent for alle også dem der ikke er med i et politisk parti eller bare kommer en enkelt gang i mellem.

”Vi gør meget ud af at tage godt imod nye ansigter og at det skal være et rart sted at komme. Man skal føle sig velkommen og have oplevelsen af at alle stemmer i debatten er lige vigtige” slutter Kirsten Vad Knudsen.

De første tirsdage i containeren i 2020 har følgende overskrifter:

  • 21. januar ”Kultur for alle”, værter er Enhedslisten og Miljø- og velfærdslisten
  • 28. januar ”Børnenes hold”, værter er SF og Radikale

Det første politiske event har overskriften ”Det politiske suppekøkken” og løber af stablen den 22.februar

Demokraticontaineren, der ligger i Containerlivings bygning for enden af Købmagergade,  er åben hver tirsdag fra 19.00 – 21.00.

https://www.ibc.dk/nyheder/infomoeder-paa-ibc/

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her