Udvalgsformand for Demokrati- og Borgerudvalget, Christian Jørgensen (V) er en meget tilfreds mand. Udvalget fortsætter og det netop vedtagne budget 2021 finder plads til demokrati, kultur og massevis af nye flotte anlægningsinvesteringer. 

»Først og fremmest så glæder jeg mig over, at det blev besluttet, at Demokrati- og Borgerudvalget fortsætter valgperioden ud. Siden udvalget så dagens lys har vi afholdt gode arrangementer og løftet mange forskellige opgaver i demokratiets navn. I 2021 kommer vi også til at sætte fokus på valgaktiviteter, der kan fremme den demokratiske involvering, så vi får en høj stemmeproducent. Derfor glæder jeg mig også over, at udvalget har fået en økonomisk ramme,« siger udvalgets formand, Christian Jørgensen.

»Et af vores seneste aktiviter var temperaturmålingen om Fredericia Teater, hvor vi med en medieoffensiv, postkortaktivtet og debat på de sociale medier fik tilbagemeldinger fra borgerne. Mange af henvendelserne havde flere og forskellige synspunkter, men grundlæggende, så dannede der sig et billede af tre muligheder med et nyt teater,« fortsætter Jørgensen og uddyber: 

»Der er et markant flertal af borgerne, der ønsker et nyt Fredericia Teater på højt niveau, og ikke overraskende ønsker mange, at der skal være styr på økonomien. Endelig er der en gruppe, der ikke mener, at det gamle teaters konkurs har fået konsekvenser nok for ledelsen. Vi har i udvalget evalueret undersøgelsen, og det er helt klart en arbejdsmetode, vi vil bruge igen. Da Fredericia Kommune ønskede Coronatilbagemeldinger havde vi hele 5000 respondenter. Den målestok skal vi ikke lægge ud over kommende projekter og målinger, men det viser, at borgerne gerne vil høres, hvilket glæder mig som Formand for Demokrati- og Borgerudvalget.«

Hvad er det postkortet kan? 

»Den måde at spørge borgerne på, er måske oldschool, men det er en god icebreaker til at føre en efterfølgende dialog. Det er lidt som politik, hvor chokolade, bolsjer og karameller ofte fremmer en politisk dialog i forbindelse med valgene,« lyder det fra venstrepolitikeren. 

Når du ser på budget 2021, hvad vil du så ellers slå ned på?

»Mine kolleger har allerede fortalt mange gode ting. Men som medlem af Kultur- og Idrætsudvalget glæder jeg mig over, at der også bliver plads til undergrunden i form af dygtige Teater Malstrøm, der får 100.000 kroner ekstra i 2021. De kan noget andet og levere de lidt skæve forestillinger, samtidig med, at teatret er med til at skabe et livshold i almindelighed, og i særdeleshed et kreativt miljø. Personligt nød jeg deres opsætning af Dan Turèll, Burlesque, David Bowie og Den Lille Prins. Der var noget for enhver smag og niveauet var virkeligt højt,« fortæller Jørgensen.

»Det er fedt, at byen kan rumme dette. Teater Malstrøm er ikke et nyt Fredericia Teater, men det er en del af kulturscenen i Fredericia, og så må man også sige, at Malstrøm er med til at udfylde et vakuum på teaterscenen i fæstningsbyen, imens vi venter på, at det nye Fredericia Teater kan komme op at flyve.«

»Derudover kan jeg også tilføje, at det er godt, at man har bredt budgettet ud over alle byerne i Fredericia. Ser man på Erritsø, så får Erritsø Idrætscenter (EIC) en stor pose penge til nye flotte rammer og muligheder. Derudover har man fundet 500.000 til de manglende indtægter i centret som følge af COVID-19s aflysninger. Jeg tror, at når vi rammer 2022 og har et center med padletennis og tennisbaner i fuld drift, så har EIC en forretningsmodel, der gør det ekstra tilskud på 500.000 overflødigt. Derudover har vi fundet 15 millioner i budgettet til de mange anlægsinvesteringer i Fredericia Kommune, så vi er sikre på, at projekterne kan komme helt i mål, hvis der skulle tilgå noget uforudset, alternativt kan pengene gå til de til nye projekter eller komme retur i kassen. Det er et stærkt signal og giver en tryghed, når vores gode folk arbejder med projekterne,« slutter Christian Jørgensen. 

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
2 måneder siden

Borger og demokratiudvalget svarer bare ikke når man skriver til dem????