Demokrati- og Borgerudvalget gentager succesen fra sidste år, og er igen at finde til Folkemødet på Bornholm, hvor der via livestreaming på Facebook vil være mulighed for at følge med både i præsentationen af Børnenes Verdensmål og et formelt udvalgsmøde.

De gør det igen. Demokrati- og Borgerudvalget afholder i forbindelse Folkemødet på Bornholm et åbent og formelt udvalgsmøde, hvor deltagerne fra Folkemødet kan komme ind og se med.

Samtidig vil der på Facebook blive oprettet et livestream, som vil blive brugt til flere formål. Første gang, at der vil blive livestreamet er i forbindelse med Børnenes Verdensmål torsdag klokken 16:30.

“Børnenes Verdensmål er fantastisk godt fundet på, og flot udført af medarbejdere fra børnehaverne Voldly og Gadesgaard i samarbejde med Det Grønne Rum,” siger Næstformand i Demokrati- og Borgerudvalget, Lise Nielson, til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“Jeg glæder mig meget til at præsentere materialet på Folkemødet, og jeg håber, at andre kommuner vil tage Børnenes Verdensmål til sig, og bruge dem i hverdagen.”

Børnenes Verdensmål er tegnet af Michael som er pædagog i Fredericia. Han har skabt illustrationer som er nemmere at forstå for børn helt ned i 4-5 års alderen. Illustrationerne bliver bl.a. brugt til samtalekort, med heltehandlinger bagpå, som er med til at forklare de enkelte verdensmål. Til daglig er kortene en del af Fredericias dialogrum for bæredygtig udvikling ”Det Grønne Rum” i Danmarksgade.

Eventet med Børnenes Verdensmål til Folkemødet finder sted torsdag fra klokken 16:30 og frem til klokken 18:00.

Gentager succes med åbent udvalgsmøde

Lørdag fra klokken 18:15 og frem til klokken 19:00 holder Demokrati- og Borgerudvalget et åbent udvalgsmøde, hvor Børnenes Verdensmål igen er på dagsordenen.

“Sidste år var en succes, og derfor har vi valgt at gentage det. Det er vigtigt, at vi får inddraget borgerne,” siger formand for Demokrati- og Borgerudvalget, Christian Jørgensen og fortsætter:

“Vi vil gerne have folk med, og er herovre til hele Folkemødet. Vi skal blandt andet på walk and talk, hvor vi skal gå en tur i naturen, og tale klima og landsbyer,” forklarer Christian Jørgensen.

Borger- og Demokratiudvalget sætter fokus på FN’s verdensmål i en lokalpolitisk kontekst, herunder både klima, miljø, stærke lokale fælleskaber og borgerinvolvering/partnerskaber. Udvalget drøfter bl.a. planlægningen af et kommende borgerdialogmøde i Fredericia om verdensmålene.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?