I forbindelse med Team Danmark-aftalerne skal fornyes kommer der en særlig indsats på svømmeområdet, der er en af de fire sportsgrene, som er udvalgt som fokus i Fredericia Kommune.

Sammen med skydning, triahthlon og håndbold er svømning en af de fire sportsgrene, der satses specielt på. Det fremgår af samarbejdsaftalen, der kan ses her.

I den forbindelse vil Fredericia Eliteidræt, DeltaSwim, EGIF Svøm i fællesskab med Dansk Svømmeunion indgå i trepartsdrøftelser med Vejle og Kolding i forhold til samarbejde om talentudvikling i svømning i Trekantsområdet i perioden 2021-2024.

”Det betyder helt vildt meget i forhold, at svømmeunionen bakker op sammen med Fredericia Eliteidræt og Team Danmark,” siger DeltaSwims træner, Kirsten Detlef, og kommer ind på, hvorfor hun tror, at der nu satses på netop svømning:

”Vi har fået mange gode resultater, siden jeg kom til som træner for to år siden, men jeg tror, at det har noget med strukturen på vores organisation at gøre. Da jeg startede her, var der en bestyrelse og et konkurrenceudvalg, men nu har vi fået mange forældre engageret også. Vi er i fælleskab ved at bygge klubben godt op så den kan udvikle sig stabilt. Vores samarbejde med EGIF har også udviklet os positivt,” siger hun.

Det at svømning nu er et særligt fokusområde giver ekstra blod på tanden for DeltaSwim.

”Man bliver holdt mere op på målsætningen og man har et talentudviklingsmiljø man stræber efter at have. I praksis vil det nok ikke ændre det store, tror jeg,” siger Kirsten Detlef.

Kirsten fortæller, at for man skal være blandt de bedste fra 14-15 år og opefter skal man træne minimum 6-7 gange i ugen, og der er Team Danmark-ordningen et godt værktøj.

”Det gør, at man kan komme i vandet både om morgenen og aftenen nogle dage. Det gør, at man så kan holde fri om søndagen og lave lektier og få restitueret,” forklarer Kirsten Detlef.

Tidligere har svømning ikke været en disciplin, der var satset på i Fredericia Eliteidræt. I stedet har svømmerne været inde under triathlon, men nu har svømning fået sin egen disciplin.

”Det er vigtigt for os med den blåstempling, da vi så kan se, at vi gør noget rigtigt. Vi udvikler os og har gjort tingene på en god på en gode,” siger Kirsten Detlef, der håber at kunne bruge den nye Team Danmark-aftale på flere måder:

”I forhold til forhandlinger om vandtid og stævneafholdelse kan vi bruge det. Det, at vi på den måde er blåstemplet af Fredericia Eliteidræt gør, at vi kan bruge det i den forbindelse,” forklarer hun.

Hidtil har DeltaSwim haft tilladelse til at afholde et endagsstævne. Det betyder meget for klubbens medlemmer, når de er på hjemmebane til stævner, så Kirsten Detlef håber, at man kan få lavet flere på sigt.

http://shelovesyou.dk/

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her