Højskolen Snoghøj spredte mandag julestemning i hjertet af vores midtby.

Jeg tog ind for at se, om jeg kunne blive ramt af stemningen på den meget kolde decemberdag, hvor folk skøjtede rundt i det meste af byen. Præcis 13.15 foran Føtex stod det store kor klar i kulden, nogle uden jakker på, men de skulle nok få varmen. De unge mennesker går alle på Højskolen Snoghøj for at dygtiggøre sig i sang, dans og drama. Flere af dem søger ind på det lokale attraktive Danske Musicalakademi i Fredericia.

Koret er under kyndig ledelse af Kirstine Kjærulff Ravn, som er musikunderviser på Højskolen Snoghøj, hun underviser dem to gange om ugen i kor, samt teori- og hørelære, så de kan dygtiggøre sig til optagelsesprøven.

De er kommet godt fra start, jeg ville egentlig gå Live på vores Facebookside, men nogle håndværkere, som arbejder på stilladset overfor Føtex, havde høj musik kørende i en ghettoblaster, så det ville forstyrre for meget. Men de fik folk til at stoppe op, de lød også godt med mange forskellige klange.

En lille pige var dybt optaget af koret, man siger jo, at man bland andet skal høre sandheden fra børn, og de var begejstret.

Efter tre numre gik koret målrettet mod Rådhuspladsen, her gik jeg Live, der stoppede folk også op, jeg kunne ikke mærke kulden mere, måske julehyggen havde fået mig.

Koret har talent og deres indsats fik smilet frem hos de forbipasserende, og flere stod og holde en pause fra dagens stress og jag, man kan sige Højskolens julemission var fuldført.

Jeg gik hjem mod Fredericia Avisen og koret fortsatte mod Gothersgade til hjørnet af Danmarksgade, videre til Vendersgade, en lille pause, Rådhuspladsen igen og så til slut ned af Gothersgade.

Vi takker for stemningen og håber det bliver en tradition, at Højskolen Snoghøj kommer tilbage til midtbyen igen næste år.