Den nordsjællandske kunstnerbutik CreateArt er med for første gang, når Kreative Dage i Fredericia åbner dørene i oktober.

At CreateArt debuterer på Danmarks største kreative messe netop i år skyldes ikke mindst et unikt produkt kaldet ”Powertex”, som Slangerup-virksomheden har meget store forventninger til. Når de har præsenteret det på kurser og åbent hus-arrangementer, har deltagerne revet det ned fra hylderne.

– Powertex har været kendt i kunstnerkredse til at skabe blandt andet skulpturer. Men nu findes det også som et spændende nyt medie til at skabe kreativ billedkunst. Man kan lave de mest fantastiske krakeleringer og effekter i sit abstrakte billede med Powertex, som er en miljøvenlig og vandbaseret hærder, forklarer René Amelung.

Han og hustruen Vivi opdagede og blev begejstrede for Powertex på en messe i Frankfurt i januar, og de fik en god relation til den anerkendte belgiske kunstner Brigitte Grade, som er ophavskvinde til det nye malemedie. Det lykkedes nordsjællænderne, i konkurrence med andre, at få importen og distributionen af produktet i Danmark og Sverige.

– Da vi kørte hjem fra Belgien med aftalen i hus, besluttede vi, at vi skulle med på Kreative Dage. Det er klart det største og bedste forum til at præsentere Powertex for det kreative publikum. Vi tager eksempler på værker med og laver samtidig en workshop, så folk kan få den wow-oplevelse, vi også fik. Vi har kæmpestore forventninger til de tre dage i Fredericia, konstaterer René Amelung, som også håber at finde potentielle Powertex-forhandlere på messen.

Pusher uden krudt
En anden debutant i Kreative Dage-sammenhæng, garnpusher.dk fra Viborg, ser også frem til messen:
– Vi er en ret nyetableret webbutik, så vi vil naturligvis gerne ud og markedsføre os, og der er Kreative Dage en ideel platform, mener Karina Krohn fra garnpusher.dk.

– Jeg fornemmer, at Kreative Dage i modsætning til andre fora også har tag i et yngre publikum, og dem vil vi selvsagt gerne møde og have i kundekredsen mange år frem. Men også de garvede håndarbejdsfolk glæder vi os til at få en hyggelig snak med. Blandt nogle ældre er der stadig en vis skepsis over for handel på nettet, men når de har mødt os face to face, er de trygge ved at handle med os, påpeger hun.

garnpusher.dk sælger strik og garn i naturmaterialer såsom uld, alpaka og bomuld, og det miljømæssige og naturlige vægtes højt. ”Krudt” – altså kunstige materialer – accepteres kun i få tilfælde og kun hvis det højner kvaliteten af et garn, understreger Karina.

Kreative Dage i MESSE C Fredericia finder sted den 23.-25. oktober 2015. Se mere på www.kreativedage.dk