Corona har stået øverst på dagsordenen i alle medier de seneste uger, men forleden var der noget andet der stjal opmærksomheden. Hendes Majestæt Dronning Margrethe fylder på torsdag 80 år, og i den anledning har hun lavet et stort interview i Politiken. Det skulle vise sig at skabe stor debat, ja så stor debat, at Dronningen er blevet sammenlignet med Præsident Trump af en tidligere partileder. 

“Jamen, at mennesker spiller en rolle i klimaforandringer, det er der nok ingen tvivl om. Men om de er skabte – direkte – det er jeg ikke ganske overbevist om. Altså, jeg mener, at der er forandringer i klimaet, og det kan da være, at menneskelig aktivitet har spillet en rolle”. Således var nogle af de ord Hendes Majestæt Dronning Margrethe lørdag var citeret for at have sagt til en journalist fra Politiken. 

Dette budskab blev fulgt op af et budskab om ikke at panikke. “Det er ganske givet meget væsentligt og vigtigt at være opmærksom på. Men altså … at panikke er en meget dårlig måde at tage fat på problemer på. Det går ikke. Det skal man ikke”, fortæller Dronning Margrethe til Politiken.

Ovenstående citat har fået sin del medieopmærksomhed siden offentliggørelsen af interviewet. Den folkekære TV-vært Peter Ingemann har blandt andet været ved tasterne på hans facebookprofil. Her skriver han blandt andet, at “På min hjemegn siger vi til folk at ‘de pisser ved siden af potten’ hvis de kommer med udtalelser som er helt i skoven…. Og med al respekt deres majestæt, så pisser De altså ved siden af potten i interviewet i Politiken i dag, efter min ydmyge mening”. 

Mest opsigtsvækkende er det dog nok, at stifter og tidligere partileder for Alternativet, Uffe Elbæk, for rullende kameraer sammenlignede Hendes Majestæt med USA’s omdiskuterede Præsident Donald Trump. “Jeg er så ked af, at hun havde gjort det. Det her skulle være hendes 80-årsinterview. Jeg kunne unde hende et rigtig godt interview, og nu gør hun det stik modsatte. Hun stiller sig på den helt forkerte side af historien og sammen med de helt forkerte mennesker”, sagde Elbæk inden han fortsatte: “Det, hun siger, svarer til det, Donald Trump siger. Hun går jo direkte op imod klimavidenskaben. Hun åbner op for den samme form for usikkerhed om, hvorvidt det er menneskeskabt eller ej”.

I kommentarspalterne på facebook er der også en meget splittet stemning. Den offentlige fordømmelse af hendes udtalelser fra store navne i Danmark står ikke alene – men der findes også opbakning til Dronningen. “Hun lever jo også på et slot omgivet af folk der passer hende. Kig ud af vinduet dronning, hvornår har det sidste sneet, og været sådan rigtig koldt.. tja jeg er måske bare en klima tosse men i der mindste kan jeg se forskel på om der ligger sne eller ej”, lyder blot en af de kritiske kommentarer. Man kan også læse i kommentarspalterne, at “Der bliver tolket noget videre på Dronningens udtalelse om klimaet. Dronningen siger intet om, at vi ikke skal handle på fakta, kun at vi ikke skal panikke. I øvrigt udtaler Dronningen sig på baggrund af det historiske perspektiv, ikke det videnskabelige, ej heller det politiske, så jeg forstår ikke tolkningen af hendes udtalelser og de iltre kommentarer”. 

Hvad synes du om udtalelsen?

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Chanette m daastrup
Chanette m daastrup
6 måneder siden

At dronningen har ret

Torkel Sprove
Torkel Sprove
6 måneder siden

Hun har ret – dertil er hun jo klart mere kløgtig end Uffe Ellebæk og øvrige klimatosser.