Drømmen om en stor ny marina i Kolding med tilhørende 400 boliger vakler, fordi projektets gennemførelse forudsætter at slippe billigt om ved bortskaffelsen af 360.000 kubikmeter forurenet fjordbund.

Virkeliggørelsen af marinaen til 1000 lystfartøjer er ensbetydende med, at udgravningen af de enorme mængder miljøaffald – der ud over at forurene hele Kolding fjord når det graves op – skal droppes ved Trelde næs i Lillebælt. Der er en meget stærk modstand mod projektet fra nabo kommunerne og fra borgere, organisationer og foreninger i trekantområdet.

Jeg noterer mig, at Kolding Bådelaug og dens 325 medlemmer tilsyneladende er de eneste brugere af den måske kommende Marina, der har mod nok til at sige Nej Tak til projektet og den medfølgende forurening af miljøet. Men hvor er de øvrige sejlerfolk i Kolding. Er I krøbet i flyverskjul. I burde vedkende jer meddelagtigheden i, at jeres drømme om en stjernemarina i virkeligheden hviler på en tikkende miljøkatastrofe. Det hører også med til historien, at mange af de metalliske forbindelser (bly og kobber mm.) i virkeligheden stammer fra giftig bundmaling der er frigjort fra jeres egne både. Jeg under jer gerne en fantastisk marina, men det kommer til at koste. Der er adskillige bæredygtige alternativer til at dumpe affaldet i Lillebælt, men alternativerne koster flere penge. Kolding kommune sidder med nøglen til løsningen, der hedder miljømæssig bæredygtighed og respekt for FN`s verdensmål nr. 14 ”Livet i Havet”. I et svar fra Miljøministeren på spørgsmål som jeg har stillet vedrørende den planlagte dumpning i Lillebælt vedkender Ministeren bl.a., at Lillebælt er belastet og flora og fauna er truet. Jeg noterer mig, at ministerens egen Miljøstyrelse på trods af ministerens holdninger fortsat meddeler tilladelser til dumpninger i danske farvande. Jeg noterer mig også, at Koldings borgmester dækker sig ind under Miljøstyrelsens mulige godkendelse. Hvis vi mener det alvorligt, at vi har en fælles opgave i at beskytte naturen, er det nu vi skal mobilisere alle kræfter i, at få skubbet projekt Marina City tilbage på miljøhensynets smalle sti, og tage et ansvar for at beskytte naturen.

Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Brian Magnussen
Brian Magnussen
3 måneder siden

Det er slut med at stole på myndigheder, Der er en larmende tavshed fra de der har det sidste ord om hvad der skal forurene hvor. Hvad er der handlet med ? og mellem hvem i denne sag ? Hvem har fået en dyr middag og 6 flasker vin ? Det drejer sig om kommunepenge så der er nogen involveret der har noget at tabe,

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
3 måneder siden

Det ville være rigtig godt Karsten, hvis du var lige så aktiv i dit eget byråd!

Morten Runge
Morten Runge
3 måneder siden

Jeg vil tør da godt sige pænt nej tak til det projekt.
Vi har i dag to udmærkede lystbådehavne Nord og Syd.
Selv ligger jeg i Nord som er en hyggelig lille havn med et godt miljø. Er man til mere liv med restaurant, butik og gæster kan man ligge i Syd.
Eneste ulempe er skrotbunken mellem de to havne men de flytter jo så vidt jeg er orienteret.
Det projekt bliver alt for stort med høje huse og mange broer som det i Vejle som overhovedet ikke er hyggeligt.
Så jeg er glad for hvis projektet ikke bliver til noget.
Og desuden skal man ikke forurene på nogen som helst måde, hverken her eller hos “naboen”.
Tænk på alle de Marsvin og Sæler vi har i vores farvand.
Det er en oase og en fauna som man ikke finder andre steder så hvad tænker de på dem som sidder og planlægger at ødelægge det ?