Af: Søren Grøn Stampe, bestyrelsesmedlem hos Konservative Fredericia.

Det er med stor glæde jeg kunne læse at Fredericia Kommune har udvidet anlægsbudget grundet COVID-19. 

Derfor ligger det mig også meget på sinde at kommunen “får ryddet op” i de mindre hængepartier, som f.eks. at få fjernet alt den ulovlige graffiti i tunnellerne ved skole stierne i Erritsø og Snoghøj.

Iflg. Det Kriminalpræventive Råd øger ulovlig graffiti utrygheden og samtidigt udtrykkes der lovløshed i og omkring omgivelserne, hvor den ulovlige graffiti er malet.

Jeg kan konstatere, at hver eneste tunnel i hele Erritsø og Snoghøj er overmalet med graffiti og faktisk bliver udbredelsen efter min vurdering kun værre. Man kommer nemt til at få den opfattelse at nogle graffitimalere mener at tunnellerne er en slags fristad, hvor loven er sat på standby. Men det er loven ikke og jeg synes det er et trist syn der møder borgerne hver eneste dag.

”Det er en uartig opførsel og noget svineri, hvilket borgerne i Fredericia ikke kan være tjent med.”  

Stierne ved og omkring tunnellerne bliver dagligt anvendt af mange mennesker her iblandt børn og unge og det er derfor min holdning, Kommunen bør handle nu inden graffitien og dens negative følgevirkninger med stor sandsynlighed spreder sig. 

Ulovlig graffiti er hærværk og det er strafbart, derfor håber jegforældre og unge mennesker der læser dette læserbrev, tager enforbyggende snak ved aftensbordet omkring hvilke konsekvenser det kan få hvis ordensmagten tager en graffitimaler i at male ulovligt. Jeg vil samtidigt appellere til at graffitimalerne tager ansvar for deres egen opførsel og udviser respekt for loven og vores fælles værdier.

Skulle trangen alligevel presse på med at få spraydåserne med maling op af tasken, vil jeg henvise til at benytte Danmark længste lovlige graffitimur ved Ungdommens Hus.

Tryghed for borgerne er så vigtig i vores fantastiske by og det skal vi ikke gå på kompromis med.

Jeg vil anbefale at tunnellerne renses for graffiti hurtigst muligt ogat der sættes mere lys op i tunnellerne så graffitimalerne iflg. Det Kriminalpræventive Råd, får sværere betingelser at arbejde under. Dertil skal holdningspåvirkende tiltag i form af oplysning i skolerne og andre steder om konsekvenser af ulovlig graffiti være en løsning. I yderste tilfælde kan videoovervågning i tunnellerneblive en nødvendighed, ligesom ved Østerstrand.

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
5 måneder siden

Helt enig.
Nu er der bare lige det ved det at video overvågningen på Øster Strand desværre ikke virkede da man skulle bruge den da der var hærværk dernede. Selvom der dengang blev sagt vi har det hele på video.
Det havde man bare ikke.

Lis Jørgensen
Lis Jørgensen
5 måneder siden

Jeg har meget svært ved at forstå, hvordan noget farvestrålende graffiti-kunst skulle kunne skabe utryghed. At kalde det hærværk forstår jeg så slet ikke.