Af: Tommy Rachlitz Nielsen, Ternevej 1, 7000 Fredericia. Konservativ spidskandidat til KV21

Det er ikke kun corona-tallene der er røde i Fredericia. Det samlede byråd, fra Enhedslisten til Nye Borgerlige har lige leveret et blodrødt budget, bestående af gaveregn, øget gældsætning og kanibalisering af kassebeholdningen.

Når man læser Fredericia Kommunes budgetforlig som er tiltrådt af såvel de røde som borgerlige partier, så er man ikke et øjeblik i tvivl om at 2021 er et valgår!

Alle partier står i kø for at klappe sig selv på skulderen over hvor mange fodaftryk de har afsat i budgettet. Og ingen tvivl om at de hver især har hentet mange millioner hjem til deres respektive udvalg. Men alting har en pris og det ser ud til at det samlede byråd har været fuldstændig ligeglade med hvad den pris er.

Det undrer mig ikke at socialdemokraterne og enhedslisten har set stort på at der forgælder vores kommune til op over skorstenen og at kassebeholdningen samtidig drænes ned til et risikabelt lavt niveau. Socialisterne har altid haft en særlig evne til at bruge andre folks penge i en fart og hvis ikke pengene kan inddrives hurtigt nok som skatter, afgifter og gebyrer, så kan man jo bare låne. Og så pakker man bare det hele ind i flotte ord som ”vækst, bosætning og samfundssind” som ingen jo kan være uenige i, men det ændrer ikke på det faktum at vi byrådet bruger penge vi ikke har. En frygtelig og uholdbar tankegang. I kan jo prøve at spørge jeres egen bank!

Men at de borgerlige partier falder i samme fælde og uhæmmet bruger løs af vores kassebeholdning og samtidig øger vores gældsætning, finder jeg dybt bekymrende. I min verden står det i skarp kontrast til den økonomisk ansvarlige politik som borgerlige partier bør være garant for når man indgår budgetforlig hen over midten i byrådssalen. Bare fordi man kan låne penge er der jo ikke sikkert at det er klogt at gøre det og da slet ikke i så stort omfang.

Fredericia Kommunen har tidligere været på vej til at blive sat under administration af indenrigsministeriet. Det er ikke den vej vi skal, men når man ser stort på forholdet mellem indtægter og udgifter er det den vej man styrer.

Det Konservative Folkeparti ønsker at styre Fredericia Kommune i en langt mere økonomisk ansvarlige retning og det kan kun gå for langsom. Vi kan forsikre jer om at Konservative ikke kommer til at stemme for en øget gældsætning af vores kommune.

Følg
Notikation om
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Andreas
Andreas
3 måneder siden

Men var det ikke under den tidligere V-borgmester, Thomas Banke, at kommunen var ved at komme under administration. Dengang hvor Konservative havde to medlemmer i byrådet? Hmmm…..

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Helt korrekt Andreas. Det var i starten af hans borgmesterperiode. Det var forårsaget af det foregående byråds skødesløshed, hvilket var under ledelse af S.

Tommy Rachlitz Nielsen
Tommy Rachlitz Nielsen
3 måneder siden

Efter mange års socialdemokratisk økonomisk uansvarlig styring, som det tager tid at rydde op efter

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
3 måneder siden

Ja, vi skal have igangsætning og ikke forbrug.
Salg af diverse grunde til virksomheder er ikke en indtægt. Ja, det kan ses på kassekreditten.
Jeg foreslår at invitere udviklingsvirksomheder, der interesseret at forske og opbygge inovation på energi og anvendelse af de organiske spildstoffer til eksempelvis gødning. Det kan også anvendes i stedet for plastik i mange sammenhænge, men med garanti for regenerering. Jeg kan fortsætte længe endnu!
Lad os få en visionær opbygningsstruktur, således at Fredericia kan komme frem i lyset.

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Forbrug er forudsætningen for velfærden, fint du vil invitere udviklingsvirksomheder til Fredericia, MEN har du arbejdskraften her i Fredericia, til forskning og inovation ? Hvis man vil byde tech virksomheder til Fredericia så forudsætter det at arbejdskraften er her, København og Aarhus kan Fredericia ikke hamle op med.

I øvrigt vil jeg anbefale dig, at du sætter dig ind i Keynes teorier, før du slynger rundt med citater han aldrig har anført. Keynes teorier bygger på ligevægt i økonomien.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
3 måneder siden
Svar til  Anonnym

Kære Anonym
Repression er det første vi skal tage fat i, hvis nogen kommer med ideer. Det har jeg set før især fra socialdemokrater. Det gør vi allerede! Det har vi prøvet. Det kan vi ikke! Etc. etc.
Det er jo netop ideen, at Fredericia skal udvikle arbejdskraften, så inovative virksomheder kan få arbejdskraften fra Fredericia.
Jeg kan da opfordre dig til at læse Keynes igen. Jeg har ikke citeret. Lad være med at tillægge noget jeg ikke har gjort.
Jeg har siddet til møde med en socialdemokrat fra kommunalbestyrelsen. Vedkommendes reaktion var ikke: det skal vi da undersøge. Nej reaktionen var: jeg har arbejdet så meget med området, og det er ikke muligt. Det er ikke den eneste gang jeg haroplevet det.
Jeg har også oplevet at få forklaring på alt mulig andet end det, jeg har foreslået.
Der er masser af vilde ideer, der først kan afprøves i samtaler, diskussioner og debatter, herefter kan vi arbejde på det praktiske.

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Keynes har aldrig sagt der skal være 10 pct arbejdsløshed, det er det du har skrevet.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
3 måneder siden
Svar til  Anonnym

Hvad har Keynes sagt?

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
3 måneder siden

Problemet her er at de fleste af investeringerne har korttidseffekt, jeg er enig med Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat, der er noget helt rivende galt i Fredericia, n¨år vi taler om byrådets beskæftigelsesindsats, og det har stået på i årtier.

Partier som enhedslisten, SF, Radikale, Alternativet og Socialdemokraterne har været fuldstændig blanke i deres valgoplæg hidtil, der er brug for helhedsløsninger der giver økonomisk gevinst på den lange bane.

Jan
Jan
3 måneder siden

Jeg sidder og får denne her opfattelse når jeg læser de fleste af indlæggene her i tråden, at de ærede medlemmer af byrådet er en flok knoldsparkere og de ærede medlemmer af det Konservative parti er på højde med medlemmerne af Mensa.

Den ene selvhævdende overskrift flyder fra de partier der står uden for byrådet.
Det er utroligt at byens borgere ikke har stemt disse partier ind, nu de har alle åbenbaringerne.

Men som et meget klogt menneske sagde til mig en dag ( blot til orientering medlem af Enhedslisten ) “ Jan den kommende valgkamp bliver svinsk “ og jeg er tilbøjelig til at give personen ret, tråden her viser et klart billede af det.

Det kunne være alle skulle nærlæse budgettet og efterfølgende så går i dialog med byrådets partier, måske de slet ikke er sådanne nogle knoldsparkere som de bliver gjort til her i tråden og måske den kommende valgkamp vil blive knap så trættende for byens borgere.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
3 måneder siden
Svar til  Jan

jan
Hvorledes er resultatet af det foreliggende budgetforslag?
Er der overskud eller underskud?
Sættes der noget igang, der giver overskud eller underskud.
Hvorledes er den finansielle situation nu og om 5 år?
Det ville være dejligt, hvis du vil svare på det.

Karen Møberg
Karen Møberg
3 måneder siden

Det ligner jo til forveksling lige, hvad der også sker på Christiansborg, hvor det også er en rød Regering.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
3 måneder siden
Svar til  Karen Møberg

Karen Møerg
Jeg kan forstå, at du anvender betegnelsen rød, hvilket vel er i kontrast til blå. Hvad mener du med rød og blå?

Karen Møberg
Karen Møberg
3 måneder siden

Er det ikke en almindelig kendt politisk farve, som man jævnligt høre i medier fra Christiansborg rød blok og blå blok eller stue i stedet for blok, men måske er Borgen betragtet som Danmarks største og dyreste børnehave, hvor man i børnehaver også bruger farver.