Debatindlægget er skrevet af skribenten, og udtrykker udelukkende dennes holdning.

Krænkelseskulturen skader mere end den gavner. I dag føler mange sig krænket ved at blive modsagt eller når ting kaldes ved deres oprindelige navne. Nogen bruger udtryk som ’neger’ og ’homo’ – er dette krænkende? Er modtageren det primære offer er der nok tale om krænkelse, men husk også at en stor del af den nulevende generation fik disse udtryk som skolelærdom, og har brugt disse i mindst en generation. Man bruger dem ikke som nedsættende, men som tingene nu engang blev kaldt, og ofte med oprindelse af et latinsk navn der blot er fordansket.

Er man så krænket? Nej, i er givetvis normal – ikke krænket! men tøsesur og fornærmet som curlingbørn der, i voksenalderen, ikke klarer de basale ting (ikke magter selv de mest basale ting) fordi de ikke har oplevet modgang og selvstændighed. De krænkede gør deres private synspunkter til de regler og meninger, de mener, andre skal have og selvfølgelige acceptere.

Hvem er lige hér den snæversynede og fordomsfulde?

Har nogen skadet dig, angrebet din ære, ydmyget dig offentligt eller overtrådt almene sociale som moralske normer og dér med ramt dig – kan du måske føle dig krænket. Men et emne du ikke er enig i er ikke en krænkelse. Ved at føle sig krænket på andres vegne gør man sig til dommer over den som krænker og den der krænkes.

Når nu den politiske debat op til de kommende valg spidser til, burde politiske modstandere så føre sig krænket? Næppe – det er måden man debattere og kommunikere på. Tonen kan være skarp, man kan i de fleste tilfælde godt drikke kaffe sammen efterfølgende.

I krænkelseskulturen kan alle være med. Det kræver ingen forudsætninger, ingen kundskaber, ingen viden. Det kræver kun en veludviklet nærtagenhed, som tilsidesætter selv strengt videnskabelige argumenter, fordi man føler, at modparten ikke har ret.

“Den danske sang er en ung blond pige…” det skal hun være både før og efter de kommende valg.

Det er voldsomt skadeligt for samfundet, den akademiske verden, uddannelsesinstitutioner, ytringsfriheden, en uafhængig pressedækning, den frie debat, kunsten og endda almindelig kommunikation. Skadeligt, fordi vi med krænkelser som omdrejningspunkt gør private synspunkter til almengyldige regler samt forsøger at pådutte andre hvad de skal mene. Der SKAL være plads til andres meninger!

De kommende politiske debatter bør ikke medføre krænkelser, men acceptere at der skal være plads til uenighed.

Alle i Danmark må og bør være evigt taknemmelige for, at vi afgør et valg med blyanter og ikke Kalashnikov-rifler”.

Nye Borgerlige i Fredericia Kommune ser frem til nogle spændende debatter med Jer alle, god sommer.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer