Debatindlægget er skrevet af skribenten, og udtrykker udelukkende dennes holdning.

Så lykkedes det Mette Frederiksen at pantsætte de næste 2 generationer af danskere til de evige EU gældsmarkeder.
Euroen blev indført uden fælles finanspolitik, og netop derfor var det lande med overforbrug, lav pensionsalder, lave skatter og afgifter, samt høj sort markedsøkonomi der kom til at lide, de kan jo ikke devaluere Euroen som eks. den Italienske Lire i årtier blev efter for godt befindende. 

Det samme sker med EU budgettet for de kommende år hvor vi som land hæfter fælles med de øvrige EU lande for en større gæld optaget i udenlandske banker. En gæld der skal bruges til som gave og lån at genoprette de lande der uden den fælles finanspolitik er kørt ud over afgrunden. Sjovt nok overrasker det også EU der mangler penge i kassen nu hvor Storbritannien er udtrådt?

Hvad værre er, betingelserne for gaver og lån ser for nuværende ikke ud til at indeholde krav om fælles finanspolitik, så de samme lande kan bare foresætte imedens vi betaler. Nye Borgerlige er åbenbart det eneste parti der ser denne virkelighed i øjnene. 

MEN, hvad betyder dette for Fredericia, et mindre østjysk lokalsamfund der som fattig kommune får tilført ca. 32 millioner i udligningsreformen og samtidig optager lån. De forestående budgetforhandlinger vil nok ikke i større udstrækning blive udfordret, men fremover vil ord som dækningsafgift, skatteprocent, råderum, overførselsindkomster, kernevelfærden, børns og unges læring og trivsel, de ældre, kulturen, vedligehold og mange andre magiske ord som et budget indeholder, blive andet end tørre tal og snak. 

Borgerne i flere danske kommuner kan komme til at opleve mindre indtægt via udligningsreform og større lånoptagning for at vedlige holde den nuværende velfærd. Nye Borgerlige har hele tiden været imod EU’s gavebod til de der ikke styrer ordentlig, hvorfor belønner vi de forkerte og ikke de der gør det godt. Om føje år kommer følgerne også til Fredericia da de kommende generationer vil mærker gældsbyrden. En beklagelig udvikling.

Poul Rand, Nye Borgerlige i Fredericia Kommune

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

hvem der gør det godt og hvem der gør det skidt, tja hvorfor har DK et stort handelsoverskud overfor over omverdenen ?, det har DK fordi man har kvalt og udhulet den indenlandske økonomi, mens DKs eksport har høstet på at andre lande har en indenlandsk økonomi, der trækker verden op, f.eks. USA, Frankring, Italien og UK. altså dem du kalder de uartige.

Jeg tror ikke helt at Formanden for Nye borgerlige i Fredericia har forstået hvordan den makroøkonomiske økonomi er skruet sammen, det ene øjeblik vil han ikke fællesskabet, men vil formentlig gerne have overskudet på handelsbalancen over for de lande han mener ikke opfører sig korrekt.

Hvis man tager IMF, så har IMF netop påpeget, at lande som Kina, Tyskland, sydkorea, Holland, DK mv. netop skal til, at gøre det mere forkert, nemlig at øge forbruget og den indenlandske økonomi, verdensøkonomien er i en skæv og uholdbar situation, hvor lande som USA, Frankrig, Italien, Spanien, UK har trukket forbruget og har holdt hånden under verdensøkonomien, men med store økonomiske ubalancer, men som lande som DK, Tyskland, Kina mv. har nydt godt af hidtil.

Det er i DKs interesse, at holde hånden under de lande, for hvis ikke, rammer det Dansk økonomi som en bumerang. Europas fejl ved finanskrisen var sparepolitikken, og det ved man i dag, det gjorde finanskrisen lang i EU og ja vi er jo aldrig kommet ud af den, jf. rentepolitikken 0 pct rente og opkøb af statsobl. med megabeløb, det er jo udtryk for, at der er noget helt galt og at økonomien efter finanskrisen, aldrig har været selvbærende.