Der er mange borgere i Fredericia Kommune der ikke selv kan tage et normalt arbejde. Det har vi så jobcentret til at tage sig af. Men sandheden er, at kommunen selv har nedlagt mange af de stillinger, som folk kunne få. I stedet for udnytter man i dag deres arbejdskraft ved at tvinge dem til at arbejde på kontanthjælp og med masser af statsbetalte kontrollører til at holde øje med dem.

Hele forestillingen er tragikomisk. I en by hvor der burde være politisk flertal for en social retfærdig kurs mod det arbejdende folk er det utroligt at vi gennem alle årerne med socialdemokratisk styre, aldrig nogensinde har set et opgør med det som amerikanerne kalder for working poor. Nemlig det at folk arbejder på fuld tid, men får så lidt i løn at de praktisk talt ikke kan leve af det. Hvis kommunen har brug for at folk samler affald, så er man moralsk forpligtet til at betale en normal løn for det. Jeg undrer mig over, hvorfor ingen taler om det.

Vi har alt for mange arbejdsløse. Med en økonomi som borgmesteren selv kalder for god, hvorfor investerer vi så ikke i at få oprettet normale stillinger? Tænk over hvor mange penge vi kan spare til jobcenter-ansatte, eksterne konsulenter og sygdom som følge af at befinde sig på fattigdomsgrænsen.

Det er ingen hemmelighed, at jobcentret også kan true med familieafdelingen. Folk føler sig gjort til slaver. Hvilket de også er. Lad os sige sandheden. Vi udnytter kontanthjælpsmodtagerne på det groveste og hvorfor?

Jeg er overbevist om at mange af de mennesker kunne få et godt liv, hvis vi i stedet for at undersøge dem i hoved og røv, slog nogle stillinger op de kunne søge. Fuldstændigt tåbelige regler om at søge stillinger som astronaut eller direktør, selvom man aldrig kan få jobbet, er en del af de stupide regler som teknokraterne har opfundet for at de kan leve af denne befolkningsgruppe.

Der er alt for mange konsulenter. Kommunens forbrug af eksterne folk bør i den grad undersøges til bunds. Vi er på vej mod det næste byrådsvalg. Derfor er det også vigtigt at vi begynder at tale om Fredericias største problem, nemlig den store sociale slagside, som det socialdemokratiske enevælde har været med til at skabe. SF er klar til at tage opgøret, og vi har brug for at få så mange mandater ind i byrådet som muligt, fordi vi kan se at Enhedslisten har solgt sig selv så billigt, at de endnu griner af det nede på havnen.

En ting er de landspolitiske realiteter. Noget andet er vores egne muligheder for lokalt at være forgangs kommune i et opgør med den absurde dobbeltmoral, som hele systemet omkring ledige er bygget op omkring. Jeg ved godt at det er upopulært blandt de mange mennesker, der selv sidder i velbetalte stillinger og holde øje med borgerne på kommunens vegne. Men jeg er sikker på at deres arbejdskraft er sat bedre ind andre steder, end ved at fastholde et stavnsbånd over nogle mennesker, man reelt efterlader uden mulighed for at forbedre deres livssituation.

For hvor er vores jobs henne? Hvor er eksempelvis de jobopslag fra kommunen der tilbyder ansættelse i vores natur og park? Genbrugscentrene eller andet? Hvis man har en fast forsyning af ledige, som man kan få til at arbejde til lav løn, uden ferie eller pension og overenskomst, så er det tilsyneladende det man gør. Men det skal ikke være det offentlige, der står bag sådan en udnyttelse af mennesker?

Hele systemet skal reformeres. Naturligvis findes der en gruppe af de ledige, som ikke kan klare sådan et job. Derfor skal vi have et rummeligt arbejdsmarked. Men en stor del af frygten som skabes af kontrollanterne er også med til at gøre dem syge. Som ny på kontanthjælp bliver man præsenteret for en trussel fra kommunen. Gør sådan og sådan ellers sker der sådan og sådan. Det er en stående joke at jobcentret er til for at skaffe nogen et job.

Jeg vil gerne tage et åbent opgør med den kultur, der er skabt i Fredericia omkring de kommunale stillinger. Hvis vi har bare et job som er så essentielt, at det skal udføres, så SKAL kommunen slå stillingen op på overenskomstmæssige betingelser. Vi skal have gennemgået alle jobfunktioner med en tættekam for at finde ud af, hvor mange der lukrerer på kontanthjælpsmodtagernes slavearbejde. Dette inkluderer også de konsulenter og virksomheder der lever af at påstå, at de hjælper nogen.

Med venlig hilsen

Sune Nørgaard Jakobsen

Byrådskandidat for SF

Følg
Notikation om
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
1 måned siden

Du har så ret, ingen spørger om hvorfor Fredericia får + 300 mill kr årligt fra de rige kommuner, ingen spørger om de penge går til det de er målrettet imod. Ingen

dog kan du se at Venstre vil noget med jobcentret, Tommy fra de konservative har undret sig over den høje ledighed, Inger Nielsen har sagt det lige ud, det er højre fløjspartierne der er garant for de udsatte under en bred kam i Fredericia. “det ser ud til at de mange ting der sker i Fredericia går uden om de ledige mv ? men korrekt hvor er og var den røde fløj, set over de sidste 30 år.

Hvis man skal sige de lige ud, Enhedslisten og jørn henners såkaldte velfærdsparti, går mere op i bybusser , skoler og teater.

Men resultatet kan også læses ved sidste valg, et byrådsmedlem på lånte stemmer.

En stemme på cecilie / enhedslisten og jørn henner er en spildt stemme

Cecilie Roed Schultz
Cecilie Roed Schultz
1 måned siden

Enhedslisten foreslår jo blandt andet 10 mio til ansættelser i vej og park og at der brobygger fra nyttejobsaktiveringen til ordinær beskæftigelse.

Se vores forslag på vores hjemmeside (Fredericia.enhedslisten.dk) eller på min politiker-profil.

Vi kæmper hver eneste dag. Også for alt det du lister op.

🙂

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
1 måned siden

Det er symbolpolitik og det er det I har stået for i jeres tid, der er brug for en helhedsløsning, a la Hjørring, og det risikerer Fredericia Kommune at blive pålagt, efter det beskæftigelsesministeren har luftet.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
1 måned siden

Jeg har ofte undret mig over, at det er folks egen skyld, at de ikke har arbejde.
En stilling er ledig. Det er 100 der søger, en får stillingen og de 99 er selv skyld i, at de ikke har arbejde.
Meget ofte har jeg overvejet, om det ikke er mangel på arbejdspladser.
Den anden del er, at et samfund bevidst planlægger en vis ledighed for at holde lønningerne nede. Men det er også de arbejdsløses skyld.
For mig er der noget, der er vendt på hovedet. Eller er det mig, der ikke kan regne?