Der er en god fornemmelse at sætte sig ind i bilen, på cyklen eller trække afsted med trækvognen efter et besøg på en af de to kommunale genbrugspladser. Det er så god en fornemmelse, at det udfordrer os når vilkårene for anvendelse af genbrugspladsen ændres markant. Jeg er som selvstændig erhvervsdrivende, og gør det selv mand en storbruger af genbrugspladserne. Lukningen var skidt, men udsigten til genåbning i skyggen af Coronaen, blev der set frem til. Vi brugere forstår, at der er begrænsninger i hvor mange køretøjer, der på samme tid må være på pladsen. Vi accepterer ventetid og vi accepterer de øvrige Corona relaterede indskrænkninger. Men der er imidlertid en stor utilfredshed med, at Kommunen har valgt kun at åbne pladsen på Bundgårdsvej 2. Mange brugere skal køre over 20 kilometer for at komme til genbrugspladsen og hjemigen. Det er ikke rimeligt, og det rejser et stort HVORFOR?.Også fra mig. 

På mandagens byrådsmøde rejste jeg spørgsmålet og kan heraf konstatere, at lukningen-/ og genåbningen af Industrivejens genbrugsplads er politisk-/poraktiskmotiveret. Teknik og Miljø har henvist til trafikale årsager til den manglende genåbning. Jeg har foreslået, at ensrette Industrivej for besøgende til genbrugspladsen, således at al tilkørsel foregår via Treldevej. Det giver en opmarchbane på 600 meter. Så er det problem løst! Vi har jo samme regler for adfærd (to meter) på genbrugspladsen som i hele det omkringliggende samfund som dagligvareforretninger, trælastforretninger, bageren, toget, bussen, arbejdspladserne osv. Der er også masse af frisk luft, og der er derfor ingen rimelig grund til ikke straks at genåbne Industrivejens genbrugsplads. 

Artikler i pressen og på sociale medier giver mange og detaljerede forslag til en genåbning. Men en genåbning skal ikke overkompliceres. Vi skal gøre som vi plejer. Samme procedurer som hidtil. Til at ”vogte” indgangen er der masser af ledige hænder, der kan træde til. Resten er skiltning og information.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer