Søren Haastrup fra Alternativet påpeger, at administrationen er til for borgerne og ikke omvendt, og at Fredericia er blevet en by ”der ikke for alle”. Men så er det man spørger sig selv, er Alternativet, SF, Radikale og Enhedslisten ikke til for deres vælgergrupper ?

Man kan jo sige, at når de fire partier kun har et byrådsmedlem og tilmed på lånte stemmer, så er der et problem, et problem som det hidtil har ud til, at de ikke har villet erkende, man har nærmest indtrykket af, at de fire partier føler sig svigtet af vælgerne, men sandheden er nok snarer det modsatte, tabellen lyver ikke, det er der et ordsprog der hedder.

Ønsker de vælgergrupper de fire nævnte partier repræsenterer, at man bruger massive beløb på teater og kultur ?, ja faktisk 3 x det Middelfart Kommune bruger pr. borgere, og ja Middelfart Kommune har i adskillige år betalt overførsler til fattige Kommuner, som bl.a. Fredericia Kommune, penge Fredericia hovedsageligt får p.g.a. høj ledighed og sociale udfordringer, ja faktisk har man lige nu fået omkring 30 millioner kr. mere årligt, så man nu årligt modtager ca. 300 millioner kr. i overførsler fra de rige Kommuner.

Men de 300 millioner kroner bliver de brugt til at løse de problemer Fredericia har ? Og som er grundlag for at man får pengene.

Man bør vel gå ud fra, at netop de fire nævnte partier, burde være dem, der står som garant for at de 300 millioner kroner ender i de rigtige lommer, nemlig for de 6000 mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet i Fredericia, og for de mennesker der har andre problemer lige så, eller har jeg misforstået noget ?

Man må da håbe, at Søren Haastrup, Marianne Thomsen, Cecilie R. S. og formanden for De Radikale Venstre har sat sig ind i hvad der er deres vælgergruppers behov ? og ikke har en omvendt forventning.

Vi taler her om en vælgergruppe på 6000 mennesker, er det ikke ca. 1/4 af de stemmeberettigede i Fredericia ?

Borgmesterens teaterviolin har nu spillet i en del år, og det er på tide at skifte den ud, for musikken har ikke medført bosætning eller jobs til Fredericianerne, netop sidste punkt her bør være noget de fire partier ikke kan leve med. Borgmesteren
forecastede under valgdebatten i tøjhuset 2017, for åben tv skærm, at ved næste kommunevalg altså her i 2021, at ledigheden i Fredericia da vil ligge under landsgennemsnittet. Det er slået totalt fejl for Borgmesteren, bosætningen er slået og man må gå ud fra, at de fire partier sammen med Venstre og DF vil påtvinge en ændring af politikken i Fredericia, hvis de får en vigtig prik efter næste valg.

Nuvel som det ser ud nu, så kan man kun anbefale de 6000 mennesker at sætte kryds ved Peder Tind fra Venstre eller Inger Nielsen fra DF, da det er de eneste der pt. ønsker at investere mere i hjælp til de 6000 mennesker m.m.. Sidste år ønskede Venstre og DF 10 millioner kr. mere til området, men de fik ingen hjælp fra det eneste medlem fra de fire partier, nemlig Enhedslistens Cecilie Roed Schultz, hun har været med til at bruge mere end 150 millioner kroner på teateret de sidste 7 år, et teater som også Jørn Henner tidligere Enhedslisten og Miljø og Velfærdslisten har talt varmt for at bruge penge på, mens borgere går rundt og samler flasker efter midnat i den indre by, måske Cecilie og Jørn bør genlæse Karl Marx økonomiske teorier ?

Kenneth Jensen

Følg
Notikation om
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
KIM ARTHUR NIELSEN
KIM ARTHUR NIELSEN
3 måneder siden

Kære Kenneth,

Hvis tabellen ikke lyver, så lad os da starte med lidt fakta om venstrefløjen og Alternativet.

Enhedslisten har et mandat i Byrådet, som hverken Alternativet, SF eller Radikale har indflydelse på. Alternativet har i hvert fald ingen indflydelse, men måske ved du mere om SF od Radikale end det jeg ved!

Og hvor er Socialdemokratiet henne i din historie om svigt, hvis du gerne vil til højre og så lidt mere til venstre for at pege på Peder Tind?

Uanset hvilke partier, der sidder i byrådet eller kommer til at sidde i byrådet i fremtiden, så har forvaltningen og administrationen nogle kerneopgaver, som de skal udføre i overensstemmelse med gældende love og regler.

Det er ikke et politisk svigt, ej heller er det et spørgsmål om at borgerne frivilligt har givet afkald på deres rettigheder fordi de ikke tør at stå frem med deres kritik. Uanset, hvilket politisk parti, der spiller op til musik, bør enhver borger uden frygt kunne forvente en fair og retfærdig sagsbehandling.

De 300 mio. kr., som Fredericia Kommune har fået fra de “rige kommuner” er ikke øremærket til bestemte lommer og selvom der vil være tomme lommer i det boligsociale indsatser, så fremgår det jo ikke tydeligt at Budgetforlig 2021-2024, hvordan disse midler anvendes.

Det skyldes jo at Fredericia Kommune trækker på egenkapitalen, kassekreditten og tager store lån uden at partierne uden for indflydelse bliver hørt. Okay der har været partshøring, men forhandlingerne foregik i et mindre forum end de 6.000 stemmeberettigede.

Byrådet har som du korrekt siger brugt mere end 150 millioner kroner på Fredericia Teateret de sidste 7 år og alligevel har ingen i Byrådet sagt det er for meget. Det er ikke ført til referat, men i bagklogskabens politiske lys er der sagt meget bagefter. Nota Bene sagde alle i byrådet, mens Teaterchefen skal spille hovedrollen i en retssag.

150 mio. kr. kr. er alt for meget og det vil jeg gerne indrømme, selvom jeg har været uden for direkte indflydelse.

Har forgæves forsøgt at gøre Borgmesteren opmærksom på de røde tal i regnskaberne for Fredericia Teater ikke var et sundt tegn. Men det får man ikke røde roser for og når de bliver importeret fra Sydafrika, er de heller ikke bæredygtige.

Vi ikke pege fingre af nogen, men vil pege på vores spidskandidat Søren Haastrup, der vil gøre Fredericia til en kommune for alle.

Lad stemmerne tale, lyt til beretningerne fra borgerne og husk at det kræver mod at stå frem. I den nærmeste fremtid vil Alternativet Fredericia fortælle modige historier fra borger, der får hjælp til at stå frem. Borgere, der tidligere har været inviteret til kaffe på rådhuset, men alligevel føler sig svigtet af…er socialdemokratiet til højre eller venstre Kenneth?

Med Venlig Hilsen

Kim Arthur, Forperson Alternativet Fredericia

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
3 måneder siden

Kære Kim

1) Før du citerer mig, så synes jeg ærligt talt, at du bør læse hvad jeg skriver.

Citat: “Borgmesterens teaterviolin har nu spillet i en del år, og det er på tide at skifte den ud”

Så ????

2) Nej de 300 millioner kroner er ikke øremærket som så, ja der findes noget lovmæssigt, men der hvor kæden hopper af for dig “KIM” det er, er at der er et kommunal selvstyre, årsagen til at man får de 300 millioner, det er jo som nr. 1 ledigheden og sociale issues.

Så det er MORALEN jeg anfægter, og du misforstår noget Kim, det er ikke et spørgsmål ALENE om hvad borgerne har lovmæssig krav på alene, nej det er det kommunale selvstyre jeg anfægter her, hvor der er frie rammer, som man f.eks. har set udøvet i Hjørring, det kan Søren Haastrup fortælle dig lidt om, det er faktisk en fantastisk historie som har givet Hjørring et overskud på 300 millioner kroner og gjort en del mennesker godt som havde været ramt hårdt, det er fakta Kim. Det er faktisk den vej Peder Tind og Inger Nielsen.

Så kære Kim sæt dig nu ind i sagerne før du kommer med anfægtelser.

3) Nej Alternativet sidder ikke i byrådet, men derfor kan man godt være synlig, og komme med hvad man vil for Fredericia, desværre synes Alternativet i Fredericia at have lidt problemer med at sammenblande landspolitik og lokalpolitik.

4) Hvis jeg skal være helt ærlig omkring Alternativet i Fredericia, så ved man ikke hvad det er I vil, hvilken vej vil i inden for det lokale og inden for de rammer der er ?, kom med et valgoplæg, Søren kender jo ganske godt Hjørring sagen, det undre mig, at han/I ikke bruger den, det koster lidt penge at starte med, og de skal selvfølgelig findes et andet sted. Hvor er du Søren ?

Hvad er det Søren/I vil inden for de frie rammer i det Kommunale selvstyre på området ? Kom nu Søren !

Jeg synes det er fint, at Alternativet påpeger uligevægt i Fredericia, men jeg synes ikke at det er fint, at man mangler at fortælle vælgerne hvad man selv vil og hvordan man vil gøre det med finanser.

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
3 måneder siden

Kære Kim

Jeg glemte lige den vigtigste detalje, nemlig at man skal jo opfylde vælgernes behov, det var det der var kernen i mit debat indlæg. Man kan sige, at formanden for Alternativet trækker en nedlagt brandstation frem mv. men er der stemmer i det Kim ?, kan de 6000 vælgere bruge det til noget i deres livssituation ?

Tæller en nedlagt brandstation for dig mere end 6000 menneskers skæbne ?

Jeg erindrer ikke hr. Kim, at du nogensinde har beskæftiget/kommenteret de 6000 menneskers situation i Fredericia ! fortæl mig gerne hvor du er citeret for det ???

Du kan ikke tørre den af på lovgivningen, nej der er et kommunalt selvstyre, hvor der er frie rammer, endnu da, for Beskæftigelsesministeren har raslet med Hjørring modellen som et krav for alle Kommuner, FH vil have en ensretning. Så skal finansieringen til det jo findes i det kommunale budget !

Søren Haastrup
Søren Haastrup
3 måneder siden
Svar til  Kenneth Jensen

Ja jeg kender Hjørring modellen og du og jeg har tidligere talt en del om den og undret os over hvorfor Fredericia ikke adopterede denne plan.

Din hukommelse er tilsyneladende ikke den bedste….

Jeg har tidligere været ude at efterspørge massive investeringer i jobcentret, herunder ansættelse af langt flere sagsbehandlere for derigennem at kunne komme langt mere i dybden med den enkelte og dennes drømme, ønsker og hvordan vejen hertil skal findes.

Derudover har jeg også efterspurgt at man har tilknyttet sundhedspersonale på jobcentret, ergoterapeuter, psykologer, sygeplejerske fordi flere steder har det vist sig, at have god effekt på den enkelte borger og bedre deres trivsel.

Flere sagsbehandlere kan dog ikke gøre det alene så som jeg også tidligere har efterspurgt så mangler der en stor lyst til at investere i den enkelte fredericianere og opkvalificere disse til at bestride de jobs der er.

Så det er flere strenge man skal slå på. Desuden så så jeg gerne Fredericia gik foran og ansøgte om at få lov til at være forsøgskommune i forhold til at skille socialpolitik og beskæftigelsespolitik så sygdomsramte ikke var en del af beskæftigelsespolitikken.

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
3 måneder siden

Læs nu hvad jeg skriver.

MEN det er jo ikke hvad du og jeg taler om, det er hvad dit parti står for i forhold til jeres vælgergruppers, og få det kommunikeret ud til dem.

Jo jeg har en god hukommelse, i tøjhuset 2017 nævnte du ingenting om Hjørring modellen *-)

Hvor er valgprogrammet hvor det står ?

Socialpolitik og beskæftigelsespolitik skal ikke adskilles, du er helt galt på den, for nogle sygdomsramte er beskæftigelse den rigtige medicin, enten at blive på arbejdet på nedsat tid eller på et job på nedsat tid.