Hermed mit postkort, som svar på Demokrati- og Borgerudvalgets undersøgelse.

Et torden vejr renser luften siges der. Først vind, så vand, torden og lynild, så stilhed og det hele en gang til, og freden breder sig. Med Fredericia Teater nåede vi aldrig 2. akt af teatrets undergang, som vi  nu mangler, for at vi som by og samfund, kan komme videre. Der er udtalt kraftig kritik af teaterchefen og bestyrelsen, hvilket er berettiget. Og hvad så? Hvor er den politiske konsekvens? De folkevalgtes bestyrelsesmedlemmers totale tavshed er slående. Som folkets vogtere i bestyrelsen mod slendrian og dårlig forretningsførelse bærer de – ifølge teatrets vedtægter – det økonomiske ansvar for teatrets budget og regnskab. 

I løbet af 2019 var bestyrelsen optaget af, at drøfte placeringen af et nyt teater i kanalbyen, hvilket er lige så virkelighedsfjernt som at bestille en tre-retters niveau i en restaurant der brænder. 

Allerede 5. oktober 2018 bad jeg som medlem af byens Kultur- og idrætsudvalg (KIU) forvaltningen om ”en orientering om Fredericia Teater, set i lyset af teatrets økonomi med fokus på bl.a. ledelse, den nære fremtid (5 år), drift versus risiko og endelig Fredericia kommunes ansvar”. Svaret fra Kommunens økonomi- og personalechef var, at ansvaret for teatret er flyttet fra KIU til økonomiudvalget og at foråret 2018 gav et større underskud end budgetteret. 2019 gik ikke bedre og allerede om sommeren måtte bestyrelsen ud at låne fem millioner kroner til driften. En ansøgning som blev gentaget i september hvor der atter måtte fem millioner skattekroner på bordet. 

En kendsgerning der atter fik mig til tasterne i efteråret 2019 hvor jeg udtrykte min bekymring i såvel byråd som i dagspressen.  

Teatret var på daværende tidspunkt så presset, at kun en rettidig indgriben fra bestyrelsen kunne have reddet teatret. Alle alarmklokker og lamper på ”kommandobroen” ringede altså fra medio 2019. De havde chancen for at styre skuden sikkert i havn, men svigtede. Kendsgerningerne om teatrets katastrofekurs blev ignoreret. 

Nyt teater! Ja tak, men først skal der ryddes op og ud. Jeg glæder mig i øvrigt over den store opbakning som borgere fra nær og fjern tilkendegiver på bl.a. Facebooksiden ”For alle os som vil have Fredericia Teater tilbage”. 

Venlig postkorthilsen fra sommerlandet. Karsten Byrgesen

Følg
Notikation om
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Der skal vist en politianmeldelse til, så tingene kan blive undersøgt af uvildige.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Så vidt jeg kan se, så er det ulovligt at tilbageholde oplysninger for byrådsmedlemmer, der kan drages til ansvar for det tilbageholdte.
Jeg har således ret i mine antagelser. Borgmesteren er på tynd is. Politianmeldelse!

Søren
Søren
2 måneder siden

Øhhhh sidder Byrgesen ikke i Byrådet, der på sidste Byrådsmøde inden sommerferien frikendte sig selv for ethvert ansvar… enstemmigt ergo med Byrgesens stemme…..

Lars Nielsen
Lars Nielsen
2 måneder siden

Byrgesen frikender sig selv, men skal vi ikke have andre til at gennemgå det ansvar han selv havde som byrådsmedlem

Anonnym
Anonnym
2 måneder siden
Svar til  Lars Nielsen

Hej Søren. Jeg tror du henviser til bobestyrerens udredning om konkursboet, som byrådet minus de to byrådsmedlemmer som var medlem af teatrets bestyrelse, tog til efterretning. Byrådet (-) tog bobestyrerens juridiske udredning til efterretning og udtalte herefter en stærk kritik af teatrets ledelse. Mit postkort er en politisk tilgang. Vh Karsten

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Enstemmigt i Fredericias kommunalbestyrelse betyder åbenbart borgmesterens stemme, da det viser sig, at flere andre enten ikke er orienteret og/eller har stemt imod.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Lars Nielsen
Ja, det drejer sig om Karsten Byrgersen, men det drejer sig i høj grad om kommunalbestyrelsen/byrådet, der offentlig kommer med forkerte oplysninger. Et enigt byråd viser sig at være notorisk forkert. Nu melder problemet sig: Er det sådan altid? Kan man ikke stole på udsagn fra borgmesteren/byrådet?