Det var et spændende indlæg, SFs nye kandidat havde skrevet forleden. Nyttejobs er bestemt en ting, der er værd at diskutere, og en uskik, som Enhedslisten har været imod lige fra det blev opfundet i forbindelse med kontanthjælpsreformen i 2013, hvor netop SF jo stemte det igennem. Desværre virker det til at SF hellere vil pege fingre af partierne i byrådet, fremfor rent faktisk at bidrage med en løsning på problemet. Det er i hvert fald Sunes opfattelse, at Enhedslisten har solgt sig selv for billigt. Det bliver et langt år, hvis SF vil skælde ud på Enhedslisten i hvert af deres indlæg op til kommunalvalget i 2021, men det er som bekendt nemmere at pege fingre end at bidrage med en løsning selv. Sådan har man åbenbart valgt at føre valgkamp. Man kan også vende den om og spørge, hvad SF har gjort for dette område. Udover at man på landsplan har lagt stemmer til føromtalte kontanthjælpsreform, så stemte SF både for reformen af førtidspension, som tvang mange tusinde syge mennesker på kontanthjælp, samt for sygedagpengeformen, som også sendte syge mennesker, som endnu ikke var diagnosticerede på kontanthjælp.

I Fredericia havde SF den politiske ledelse på beskæftigelsesområdet i flere år. Netop mangel på denne politiske ledelse var med til at køre vores jobcenter helt i sænk, og da et enigt byråd efter sidste valg ønskede en undersøgelse af området, så vores investeringer kunne fungere bedst, var SF imod. Man mente at Enhedslisten ”lokkede 500.000 kr. ud af økonomiudvalget”. Måske var man bange for resultatet? I hvert fald undrede det os i Enhedslisten, at to af SFs kommende kandidater til kommunalvalget, bl.a. den nuværende formand, ikke ønskede at bruge under en promille af Fredericias budget til at sikre den korrekte brug af pengene. Man havde i hvert fald intet imod at stille sig i vejen for fremskridtet, hvis det kunne sikre Marianne Thomsen et bedre eftermæle. Historien har dog vist, at det var bedre for de arbejdsløse at have en forholdsvist socialt bevidst venstremand end en borgerlig SFer som politisk leder for jobcenteret.  Heldigvis fik de ikke deres vilje angående undersøgelsen, og vi har investeret kraftigt siden da. Dog kan det stadig blive bedre.

I Enhedslisten er vi generelt optaget af beskæftigelsespolitikken, og vi ønsker et opgør med den mistillid, man bliver mødt med, så snart man mister sit arbejde. Vi har derfor undersøgt mange forskellige områder op til de kommende budgetforhandlinger, så vi forhåbentligt kan gøre en forskel. Vi håber bl.a. på at kunne fjerne nytteindsatsen, som primært har til opgave at tvinge folk til at arbejde for en meget billig timeløn. Er der ikke opbakning til det, burde arbejdet som minimum bygge bro til ordinær beskæftigelse gennem eksempelvis ”Ren By”- projektet til en ansættelse i Vej og Park. Det vil selvfølgelig kræve en investering i Vej og Park, som vi er klar til. Vi ønsker også mentorordningen genindført og sagsbehandlernes sagsstamme gjort mindre, så de mennesker, som skulle have brug for hjælp, rent faktisk også kan få det. Dette er blot nogle få udsnit af vores ønsker.

Vi har mange gode tanker om dette emne, og det kan man så læse, at SF også har. Her burde det være muligt for os at samarbejde, men det bliver ærligt talt en smule svært, hvis SF insisterer på at føre så aggressiv en valgkamp mere end et år inden valgdagen. Nu hvor SF pludseligt har fået mere markante holdninger, håber vi i hvert fald på at kunne samarbejde efter et kommende valg, såfremt begge partier opnår mandat til byrådet. Med mindre de markante holdninger selvfølgelig bliver pakket væk efter valget, som vi har set det så ofte før.

Med venlig hilsen
Kasserer i Enhedslisten Fredericia

Andreas Bjerring Tobiassen
Marsvænget 24
7000 Fredericia

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Anonnym
Anonnym
14:31 - 6. september 2020 14:31

Gud bevare Danmark, hvis Enhedslisten bliver genvalgt til byrådet !

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
17:20 - 6. september 2020 17:20
Svar til  Anonnym

Anonymus
Det kan næsten ikke blive værre end nu!