De store anlægsinvesteringer glæder kulturpolitiker

Madsbyparken er et af de områder, hvor kommunen har sat millioner ind i fornyelse.

0

Christian Jørgensen, byrådsmedlem for Venstre, formand for Demokrati og Borgerudvalget og næstformand i Kultur og Idrætsudvalget, er stolt over, at Fredericia Byråd tog hurtige beslutninger, da coronamidler blev frigivet.

Det vil smitte af positivt på mange parametre, der både gør Fredericia til en endnu bedre by for borgerne, men også giver byen unikke bosætningsmuligheder.

-Da vi sidste år fik mulighed for at bruge anlægsmidler på at sætte gang i samfundet, var det en chance, man får once in a lifetime. Der var et åbent vindue i kort tid, hvor man skulle bide til bolle, hvis man ville med ombord, siger Venstre-politikeren og fortsætter:

-Der blev udvist handlekraft og mod, da samfundet var hårdt ramt af nedlukninger og restriktioner. En stor del af den ære, må man også tilskrive den nu tidligere borgmester, Jacob Bjerregaard.

Christian Jørgensen (V) er glad for investeringer, der blev truffet hurtigt. Det var nødvendigt, siger han.

Christian Jørgensen (V) er glad for investeringsbeslutningerne, der blev truffet hurtigt. Det var nødvendigt, siger han. Flere har udtalt kritik af, at det gik lige stærkt nok og mange beslutningerne blev truffet henover hovedet på flere interessenter, hvad siger du til det?

-For så vidt er det korrekt, men det er vigtigt i den sammenhæng at slå fast, at vi skulle handle hurtigt. Jeg går altid ind for, at en proces naturligvis skal være ordentlig og efter lovgivningen, hvilket også er opfyldt i dette tilfælde. Men beslutningerne blev truffet under et tidspres, og der sker det nogle gange, at noget kan gå for stærkt, siger politikeren og uddyber:

-Men man må også sætte det op sådan, at man ser på, hvad man har fået. I Fredericia har vi eksempelvis indenfor idrætsområdet fået et smukt resultat både på bredde- og elitesiden med de mange investeringer i idrætsanlæg og haller. Det foretrækker jeg til hver en tid frem for en smuk, langstrakt og bureaukratisk proces, hvor vi ikke får et resultat, fordi vi kom for sent i gang.

Kan du give eksempler på, hvor det har gjort en større forskel, at beslutningerne blev taget nu og her?

-For det første så skulle vi træffe beslutningerne nu og her. Anlægsloftet var kun midlertidigt sat ud af kraft p.g.a Corona og projekterne skulle igangsættes i 2020. Derfor var det også primært projekter, der lå klar i skuffen allerede, der kom med i loopet. Projekter, der har været gode, men hvor vi tidligere har måttet prioritere andre projekter først. Men når jeg ser på, hvad man har fået for pengene, så er jeg virkelig tilfreds. Der er leveret til bredden og eliten. Et eksempel er Erritsø Idrætscenter, hvor jeg nu selv sidder i forretningsudvalget. Min gamle far på 90 år var i sin tid med i støtteforeningen, der fik Erritsø Hallen op at stå sammen med Jens Aage Ravn (Gårdejer og tidligere medlem af byrådet for Venstre, red.) og flere andre lokale ildsjæle. De menneskers indsats står vi andre på skuldrene af. Et nuværende forretningsudvalg i Erritsø, der har arbejdet hårdt, målrettet og i øvrigt ulønnet i mange år, sammen med ledere og medarbejdere fik nu sådan en enestående mulighed for at videreudvikle et center, der vil gavne lokalområdet.

Hvad betyder det for lokalområdet?

-Det er et kæmpe skridt fra en idrætshal på landet i Erritsø, som gennem årene har kæmpet med slidtage og skarpe prioriteringer. Nu ser et moderne idrætscenter dagens lys med padletennishaller, et nyt og nutidigt design på hele centret. Den samme historik gør sig gældende i Elbohallen, som også dækker et stort lokalområde, ligesom der er tilført midler til projekter i Bøgeskov og Bredstrup-Pjedsted. Det er et kæmpe sporskifte mod bedre tider for landsbyerne og byområderne med disse investeringer. Det gælder også for Fredericia Idrætscenter, der har fået mange nye facilletter og et gigantisk løft i udtryk, fortæller Christian Jørgensen og fortsætter:

Erritsø Idrætscenter, Arkivfoto.

-Som formand for Demokrati- og Borgerudvalget er det også en glæde at få mulighed for at se ting blomstre i de mindre bysamfund. Der blev også fundet midler til en række mindre projektet fra coronapuljen, og det er glædeligt. Men den overordnede glæde over helheden, betyder ikke, at jeg ikke har lyttet til kritikken. Det er klart, at når man laver denne store investeringspakke på kort tid, så udfordrer det som nævnt processen, hvorfor der kan være nogen, der føler, at nogle vinkler ikke har været optimale, nogen er ikke hørt, og nogen synes, at man har bygget for meget, andre for lidt. Men vi står i sidste ende tilbage med en af Danmarkshistoriens største samlede investeringer i område 7000, og det er jeg glad for.

-Når jeg taler med folkene fra de selvejende haller, Fredericia Idrætscenter, beboerforeningerne, kulturlivet, Madsbyrådet og andre gode kræfter, så mærker jeg helt klart, at man er meget tilfreds med investeringerne, og det er en stor “belønning”, som lokalpolitiker at kunne være med til at give dem nye rammer. Jeg står 100 procent på mål for beslutningerne, og jeg er stolt af have en aktie i dem, slutter Christian Jørgensen. Og citerer med et glimt i øjet det gamle kinesiske ordsprog:

– Når forandringens vinde blæser bygger nogle læhegn, mens andre bygger vindmøller.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer