Hvert år uddeler Fritids- og Idrætsudvalget prisen som Årets leder til en person fra en forening godkendt under Fritidsrådet. Prisen uddeles i forbindelse med Fritidsfesten, der er en tak til hele foreningslivet for det store arbejde, der foregår på frivillig basis. Fritidsfesten holdes fredag den 5. februar 2016. Det skriver Kolding Kommune i deres pressemeddelelse.

Prisen som Årets leder 2015 uddeles til en af følgende 3 nominerede:

Inger og Mogens Goosmann, Kolding Svømmeklub

Henrik Fyhn, Kolding Kickboxing

Poul D. Christensen, Kaj Bjørquist og Knud Erik Warming, Billardklubben Frem

 

Inger og Mogens Goosmann, Kolding Svømmeklub

Inger og Mogens Gosmann (Foto: Kolding Kommune )
Inger og Mogens Gosmann (Foto: Kolding Kommune )

Inger og Mogens har været med i Kolding Svømmeklub i over 55 år. Mogens har været med i klubben siden slutningen af 1950’erne og Inger siden starten af 1960’erne.

Inger og Mogens trænede under den senere landskendte træner Arne Holdt, som i løbet af 1960’erne fik Kolding Svømmeklub sat på landkortet som en af Danmarks førende svømmeklubber.

I den første del af 1960’erne deltog de i både Danske og Jyske mesterskaber og svømmede mange medaljer hjem til klubben, og i en del år var de med i ”svømmelandskampen” København – Provinsen.

De mødtes i klubben for over 50 år siden og ”svømmer” stadig sammen.

Siden de kom ind i klubben har Inger og Mogens været aktive i klubarbejdet.

De har været med i udvalg, været trænere for konkurrencehold på alle planer, undervist på begynderhold, og i dag er de instruktører i klubbens svømmeskole på familieholdet (børn og voksne), og samtidig er de svømmekoordinatorer for samtlige hold i svømmeskolen.

Man skal lede længe i Danmark efter mage til engagement og entusiasme, hvor Inger og Mogens nyder at nurse om især de yngste af de godt 1000 svømmere i klubben. Inger og Mogens er uundværlige for svømmeklubben og fortjener stor ros for deres kæmpe indsats.

Inger og Mogens siger: ”Vi får et kick ud af at lære børn at svømme og se, hvordan de udvikler sig. Vi er glade for at komme i klubben. Der er en ganske særlig stemning og ånd, vi kunne ikke forstille os at være andre steder!” og fortsætter: ”Vi regner med at blive ved, så længe vi kan, der er ingen aktuelle planer om at stoppe”. Inger har sågar en forestilling om, at end ikke en kørestol, hvis det skulle komme dertil, vil kunne forhindre hende i at være med på bassinkanten!

 

Henrik Fyhn, Kolding Kickboxing

Henrik Fyhn (Foto: Kolding Kommune )
Henrik Fyhn (Foto: Kolding Kommune )

 

Henrik er en ildsjæl af format, der brænder for den klub, som han var med til at starte tilbage i 1994, nemlig Kolding Kickboxing.

Henrik underviser både børn, nybegyndere og fungerer som klubbens kamptræner. En kamptræner som gladeligt tager med klubbens kæmpere til stævner, hvor han støtter og coacher dem, hvad enten det er i indland eller udland.

Hans påvirkning og engagement har haft essentiel betydning for klubbens resultater på konkurrenceplan. Det er med hans støtte og engagement, at klubben to år i træk er blevet Danmarks mest vindende klub.

Foruden sin rolle som aktiv træner i klubben er Henrik igen blevet ansat af Dansk Kickboxing Forbund som landstræner, hvilket er en stor anerkendelse af hans kompetencer.

Til dagligt trækker Henrik et kæmpe læs i klubben, og står gerne i spidsen for nye projekter og tiltag. I september 2014 fik klubben nye lokaler, urenoverede lokaler vel og mærke. Her tog Henrik et kæmpe ansvar og var et fantastisk forbillede, da han nærmest boede i lokalerne i al den tid renovationen stod på og indtil november, hvor lokalerne stod færdige til stor glæde og gavn for klubben.

Henrik er helt igennem en imødekommende og positiv person, som klubben er meget stolte over. Henrik er for klubben ikke blot formand, træner og kæmper, men også en ven, man altid kan regne med!

Henrik Fyhn er glad og meget ydmyg omkring nomineringen: ”Klubben er som et barn for mig. Jeg kunne slet ikke forestille mig, ikke at være involveret i klubben. Måske bliver det til et 50 års jubilæum, hvem ved.” siger han med et skævt smil, samtidig med at han fortæller om, at det er vigtigt at involvere andre i klubben også.

Poul D. Christensen, Kaj Bjørquist og Knud Erik Warming, Billardklubben Frem

(Foto: Kolding Kommune )
(Foto: Kolding Kommune )

 

Poul D. Christensen, Kaj Bjørquist og Knud Erik Warming er ildsjælene bag Billardklubben Frem’s pensionist afdeling. Alle tre fortjener et stort skulderklap for deres store engagement.

De møder trofast op hver mandag og torsdage fra kl. 10.00 til 17.00 året rundt (juli undtaget), hvor de gør klar til og sørger for, at ca. 40 – 50 pensionister kan komme for at hygge sig rundt om klubbens billardborde. De støvsuger bordene, så de er klar til brug og holder gang i cafeteriaet, så der kan købes kaffe, kage, pølser og drikkevarer. Alt sammen til glæde og gavn for klubbens pensionister, så de kan komme og nyde det gode kammeratskab og sociale samvær. Lidt motion rundt om bordet bliver det også til for pensionisterne, hvoraf de ældste er i slutningen af firserne, og hjernen holdes i gang med vinkler og til at huske at regne pointene sammen.

Pensionisterne spiller også kampe tirsdage og torsdage formiddage i DDBU turneringen og venskabskampe mod klubber fra Århus, Horsens og Odense en gang om året. Der udover har de på venskabelig plan en turnering med flere hold i det jyske.

Poul D. Christensen, Kaj Bjørquist og Knud Erik Warming gør en kæmpe indsats hver gang pensionistafdelingen mødes. Det er dem, der holder det hele kørende, hvilket helt igennem er et kæmpe stort og flot stykke frivilligt arbejde, der fortjener stor ros og anerkendelse.

Formanden for Billardklubben Frem Benny Kjærsgaard udtaler: ”Jeg er utrolig stolt over vores pensionist afdeling, som har kørt siden 1981 og været med til at give Billardklubben Frem et godt omdømme i Kolding Kommune og ikke mindst i billard verden Danmark.”