Når Fredericia står i kulturens tegn, byen summer af liv og historiens vingesus hviskes i gaderne den 30. august, vil byen få en ny high-end-tøjforretning. De Meza med den kendte tøjmand, Jesper Juul Madsen i spidsen, slår nemlig dørene op med mærkevarer og en butik, som er indrettet efter tidens lækre trends.

Fredericia AVISEN har den seneste uge været forbi De Meza ad flere omgange. Hver gang har vi mødt en Jesper Juul Madsen med sved på panden, telefonen i hånden, så i lommen, så hænderne i spande, malerpensel i hånden, hænderne der skubber en stor gulvpoleringsmaskine og så telefonen igen for at få styr på alle detaljer.

Som en anden general holder Jesper styr på tropperne på telefonen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Der er run på, og byens lokale håndværkere hjælper til.

Det bliver en rå og stilfuld De Meza som snart åbner. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Vi har ikke turdet melde en dato ud, men jeg tør godt melde ud nu, at vi åbner den 30. august. Det skal vi nå. Samtidig håber vi at se mange fra 18.00-22.00, hvor vi på uformel vis inviterer til reception i vores nye lokaler i Gothersgade 20,” fortæller Jesper Juul Madsen.

Der mangler ikke meget før der kan komme tøj i butikken. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Ideerne er mange, og mens vi bevæger os rundt i nye rammer fortæller Jesper om, hvordan de vil dekorere De Meza. Det historiske navn De Meza stammer, som vi fortalte i 6-julidagene fra General Christian de Meza. Og navnet er ankommet med logo på de første tøjposer, men også plakater, reklamer, gavekort og andet tager form med en jaguarfarvede grøn og en guldskrift.

Den grønne farve går igen flere steder i konceptet. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

I butikken er der også kommet et stort new-yorker-vinduesparti, hvor øjet hurtigt finder fokus og de rå og industrielle vægge matcher stilen perfekt. Det er måske betontungt, men også elegant, og så er man nede på jorden med det skinnende brune trægulv.

Stålstænger hængende ned fra loftet fyldes snart med tøj. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Om lidt er her tøjmærker fra Ralph Lauren, SAND Copenhagen, Hugo Boss Business, Dielsel, Tramarossa, Duno, Eton, Stenströms, Bellstaff og mange flere.

Diesel bliver en del af De Meza. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Vi vil naturligvis glæde os til at vise vores kunder i butikken de nye trends med lækre mærker og high-end-fashion. Hertil vil vi også have mærkerne Calvin Klein og PBO, så der er noget for en hverv smag.”

Tegning fra slaget om Gothersgade. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Vi lader Fredericias nye unge Tøjgeneral Jesper de Meza knokle videre, så butikken bliver klar til åbning.

https://www.byensrens.dk/