Med et verdensmesterskab veloverstået var det igen tid til håndbold i thansen ARENA. En ulige kamp i tabellen, men de er de to mest formstærke hold i tabellen, hvis man tager for de seneste kampe. Så der var en svær kamp i vente, men FHK fik den til at se skræmmende let ud, da de i overbevisende stil vandt med 28-19.

Fredericia Håndboldklubs herrer nyder tilværelsen i toppen af 1. division, hvor de er i tæt kamp med rivalerne fra TM Tønder. De nærmeste modstandere fik et hak ned, da HEI sikrede sig en sejr over Skive FH, der ellers også var tæt med i topstriden.

Hjemmeholdet meldte stort set alle mand helt klar. Dog døjer den unge fløjspiller Marcus Rahbek med en dårlig fod, hvorfor han ikke var forventet at spille mange minutter i kampen. Den brølstærke stregspiller Jimmi Elmgaard var til det sidste tvivlsom, da hans kone er højgravid og kan gå i fødsel når som helst. Men Elmgaard meldte klar til kamp – og hvis telefonen ringer, så er den unge Kasper Haudrum også at finde på holdkortet til at støtte Rasmus Meyer på stregen.

Foto: Magnus Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Kriiiiiiistian STOKLUND!!

Martin Bisgaard er sikkerheden selv. Fra en spids vinkel scorede han på sikker vis på opstanderen længst væk. Det syntes som værende en nødvendighed, at fløjene skulle gå fra de spidse vinkler. Et solidt forsvar fra gæsterne gjorde det svært for de ellers meget målfarlige bagspillere.

Det fik Kristian Stoklund lavet om på. Først med en hammer ude bagfra og dernæst er elegant indløb fik han bragt balance i regnskabet, så tavlen efter seks minutter viste 3-3. Selvsamme Stoklund lagde også et straffekast i mål, og så var han kort inde i kampen oppe på 3 flotte scoringer. Sørme om ikke den hårdtkæmpende Jimmi Elmgaard fik et straffekast. Det lykkedes ikke i første omgang for Stoklund, men på returen fik han både scoret og trukket en to-minutters udvisning. 5-3 til hjemmeholdet, efter fire scoringer i træk fra Kristian Stoklund. Han var ustoppelig i dag – i tomt mål scorede han for femte gang i træk. Publikum var med på den sædvanlige: KRIIIIISTIAN STOKLUND!!

I kassen begyndte Jimmi Andersen også at spille sig op, og pille pynten af de vestjyske skytter. Smadremanden Jimmi Elmgaard fik sat flere hårde tacklinger ind, det gjorde betingelserne for gæsterne svære. Stoklund blev bare ved og ved og ved. Han var en enmandshær – på en flot fodfinte satte han forsvaret af i cafeteriet, og sikkert bragede han sin sjette scoring i netmaskerne. Bisgaard, assisteret af Stoklund, kunne fra den spidse vinkel igen score på sikreste vis.

Ikke engang på kontra kunne gæsterne fra Stoholm score på Jimmi Andersen, der virkelig spillede sig op i løbet af første halvleg. Martin Bisgaard gjorde sit for at nå over Stoklund, da han efter et kvarters spil scorede sit tredje mål.

Muren i målet

Jimmi Andersen rullede gardinet ned i målet, ja måske ville han egentlig egne sig godt til en grænsemur mellem USA og Mexico. En måltørke på næsten et kvarter fik Stoholm-træner Allan Kjær til at forlange sin anden timeout i kampen. Det var en timeout hvor han i hvert fald ikke knækkede koden til at passere muren i FHK-målet, Jimmi Andersen lukkede fuldstændig ned. Et straffekast meget tæt på hovedet blev dog løsningen for Stoholm, der efter 16 minutter fik scoret igen.

Foto: Magnus Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

En udvisning til Martin Bisgaard gjorde, at den purunge stregspiller Kasper Haudrum for første gang i kampen kom på banen, dog som venstre fløj. Rune Schrøder tog turen igennem forsvaret og kunne med sin anden scoring i kampen bringe FHK i front med 13-6. I målet fortsatte FHKs nummer 29, Jimmi Andersen, med at spille stort. Schrøder hamrede også nummer tre scoring i kassen og udbyggede hjemmeholdets store føring.

Foto: Magnus Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Navnebroderen Rune Andersen ville også være med – han udstillede nærmest gæsternes manglende vilje til at spille mere. Deres bundsolide forsvar var i løbet af første halvleg blevet hullet som en si.

To gange pillede Jimmi Andersen alt spilleglæden ud af gæsterne. Han var umulig at passere på denne søndag eftermiddag. Hjemmeholdet kunne, efter en flot første halvleg, gå til pause foran med 16-9.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Anden halvleg startede hvor første sluttede. FHK fortsatte deres gode angrebsstime – og i målet var muren stadig stående. Stoklund, Young og Mehl tog sig af de første tre scoringer i anden halvleg, og bragte hjemmeholdet sikkert i front med 10 mål.

Jimmi Andersen er tidligere i sæsonen flere gange blevet kåret som man-of-the-match, og denne søndag gjorde han sit for at blive det igen. Om Jesper Houmark synes det var synd for Stoholm tvivler jeg på, men Jimmi Andersen blev skiftet ud. Det gjorde det ikke nemmere for Stoholm, for Emil Tellerup hører også til blandt de bedste keepere i rækken.

Da Rune Schrøder satte sin tredje scoring i nettet forlangte Stoholm-træner Allan Kjær sin tredje og sidste timeout. “Skyd på mål! Skyd på mål! Skyd på mål!” lød det hånligt fra den trofaste fanklub HK Ultras. Det hjalp en smule for gæsterne, der fik tre fine scoringer sat ind bag Emil Tellerup.

Den sidste del af kampen var præget af en del brok fra Stoholm-bænken, selvom de kort forinden nærmest hånligt havde bedt FHK-træner Ole Damgaard om at lade være med at brokke sig. Lige lidt hjalp det, og den sidste del af kampen var ikke synderligt seværdig. Målbytteri i begge ender, hvor ingen af de to forsvar for alvor dækkede op.

I sikker og overbevisende stil kunne FHK igen vinde en håndboldkamp, denne gang med cifrene 28-19 . Den overbevisende start fra Kristian Stoklund sikrede ham også titlen som man-of-the-match.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/75792?&q=bfca6cb8-b6ef-4f9b-a461-5fc0df3d33f7&p=ac59dc39-9c9a-4478-a92d-3e9c45981ec1&ts=1548747233&c=billetten&e=201801&rt=Safetynet&h=071f614d8fc8d0f6740d5bd5412f499a
Køb billet her