Kom maj du søde milde, gør skoven atter grøn. Sådan lyder indledningen til Vorbeks vårvise fra 1775. Vi er nu i en tid hvor lyset har overhalet vinterens mørke. Tiden hvor forårsstemningen skaber kraft og energi.

Af Karsten Byrgesen, Byrådsmedlem

Et kig i kalenderen viser også, at 1. maj er arbejdernes internationale kampdag. Det var en gruppe australske arbejderes kamp i 1856 for at komme ned på en 8 timer arbejdsdag, der siden spredte sig til Nordamerika, og nu er en verdensomspændende begivenhed. 

Kampen lønnede sig men krævede også sine ofre. Det var en tid hvor det sociale hierarki var noget der betød meget i forhold til i dag, hvor der er skabt ordnede vilkår og hvor betydningen af samarbejde og et godt arbejdsmiljø har ført til velstand og en konstruktiv arbejdsdisciplin. Der er indgået aftaler, der vælges tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljø repræsentanter, der alle skoles i, at udfylde vigtige roller på arbejdspladsen.

Jeg oplever ikke sjældent, at arbejderen – og her tænker jeg på alt fra anlægsgartneren til direktøren, befinder sig så godt i arbejdssituationen at en 37 timers arbejdsuge let og ganske frivilligt overskrides, og så er det er godt, at der er aftaler om en passende kompensation for merarbejdet.

Min opmærksomhed er ikke i særlig grad rettet mod alle jer der vil og kan arbejde, er i lære eller læser. I har valgt en vej. En vej med udsigt til et godt liv i trygge rammer med familie, fritidsaktiviteter og en god bolig.

Så dagens arbejdskamp bør rettes mod alle jer, der tæller i statistikkerne over brugere af Jobcenteret og alle jer, der har en lidelse hvor alene det at leve, er en daglig udfordring. Vi får aldrig alle med, men der skal fortsat gøres en helhjertet indsats for at I der kan yde, skal have chancen for at få et arbejde og opleve følelsen af at være sammen om en fælles arbejdsopgave.

Jeg nævnte arbejdsdisciplinen. I en tid hvor en epidemi har ramt samfundet, er der grupper, der ufortrødent må påtage sig et ekstra og ofte et stort selvopofrende ansvar.

Som danske soldater, der som en del af deres ansvar skal gøre front med en fjende og tage kampen, er der også mange hjemlige samfundsfunktioner der kræver en tilsvarende indsats. Her tænker jeg på ansatte på hele sundhedsområdet, transport og logistik området og store dele af produktionssektoren. Her har vi meget at takke mange for.

Jeg er klar til kamp, og ønsker alle en god 1. maj.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer