Anna Celine Mørk Nielsen var lettet og rørt, da hun fik blomster og en lille hue med lyseblåt bånd som årets første HF-student fra HF og VUC Fredericia.

Rektor Lone Lundorff Mailandt-Poulsen fra HF og VUC Fredericia havde sørget for en lille studenterhue med lyseblåt bånd, som hun onsdag satte på hovedet af årets første HF-student, der ikke selv havde købt en hue.

Det er meget uvirkeligt, men jeg er også rigtig glad for at være færdig nu. Jeg har fået rigtig megen støtte og hjælp fra mine lærere og klassekammerater, som jeg skylder tak. De har været eksemplariske,” fortalte 23-årige Anna Celine Mørk Nielsen, der er er årets første HF-student.

Hun sluttede af med et 4-tal i religion og vil efter sommerferien læse videre på EUX Business på handelslinjen på IBC Fredericia Middelfart. Siden vil hun gerne have en læreplads i handel.

 

Jesper Worre Kjær blev årets første HHX-student fra IBC Fredericia Middelfart

(Foto: IBC )
(Foto: IBC )

 

Årets første HHX-student på IBC Fredericia Middelfart, Jesper Worre Kjær, er trukket ud til eksamen så tidligt, at han onsdag fik hue på, mens de fleste af hans klassekammerater først bliver studenter to uger senere, fordi de skal op i andre fag.

18-årige Jesper Worre Kjær er faktisk så tidligt færdig, at hans forældre for lang tid siden bestilte ferie i den klare forventning om, at han først ville blive udklækket student senere i juni.

Mine forældre er i Malaga, men sådan er det. De kunne jo ikke vide, at jeg ville være så tidligt færdig, da de bestilte rejsen. I dag må mine morforældre så være mine forældre,” sagde han.

Jesper Worre Kjær sluttede af med et 4-tal i spansk og fik huen på af sin mormor Gitte Illum Worre, mens morfar Niels-Jørn Worre stod klar med røde roser og champagne. Jesper Worre Kjær skålede i de gyldne bobler med sin kæreste Signe Hansen, tre klassekammerater og naturligvis morforældrene, der også er fra Fredericia.

Det er ikke helt gået op for mig, at jeg allerede er færdig. Nu har jeg endda to uger ekstra til at nyde at være student,” sagde Jesper Worre Kjær, der fik huen på, selv om han stadig manglede at få karaktererne fra sine fem skriftlige eksamener.

HHX-rektor Kaj Habekost overrakte blomster og lykønskninger fra IBC Fredericia Middelfart, inden han og den nybagte student i fællesskab hejste Dannebrog ved skolen, som traditionen byder.

Jesper Worre Kjærs fremtidsplaner går i retning af job inden for handel. Han overvejer blandt andet bilhandel.

Kort efter Jesper Worre Kjær fulgte om eftermiddagen Lukas Peer Ingemansen som meget tidlige handelsstudent nummer to i Fredericia – også efter eksamen i spansk.