Er du naturmenneske og skal holde ferie eller flytte til Fredericia? Så læs med her, hvor vi fortæller dig om nogle af de dejligste skove ved Fredericia og omegn. 

Området omkring Fredericia er rigt på noget af det smukkeste natur i de mest fantastiske skove, som Danmark kan byde på. Hvis man lige er flyttet til området, eller hvis man skal på ferie, ved du måske ikke så meget om, hvad Fredericia kan byde på af naturoplevelser, men det er faktisk ikke så få. Omkring fire kilometer fra Fredericia by finder du for eksempel Hannerup og Fuglsang Skov, som er et sammenhængende skovområde på ca. 150 hektar. Sammen med Erritsø Mose danner de et natursted, som adskiller Erritsø fra Fredericia. Udover de sædvanlige ting, man kan lave i en skov, som gå- og løbeture eller en tur med hunden, findes der masser af muligheder for fritidsaktiviteter. Skovene tilhører Fredericia Kommune, og der er lavet både afmærkede gå- og løberuter, mountainbikeruter og ridestier. På flere af disse afmærkede stier er det muligt at se rå- og dådyr, og der findes også en skovlegeplads, hvor børnene kan more sig. I Hannerup Skov finder du også den gamle park ”Anlægget”, som har en lille sø med en hyggelig bro. 

Nyskov og Randal Skov 

Nord for byen ligger Nyskov og Randal Skov, som er et område med åbne naturarealer og skov. De to skove blev anlagt i 1990erne for at lave afstand mellem industri- og boligområder. Dette skovområde er kombineret af flere søer og åbne naturarealer, så det er vigtigt at huske varmt tøj på kølige og regnfulde dage, og når man skal være af sted over en hel dag. For eksempel kan det være en god idé at medbringe en vandafvisende jakke som en engelbert strauss softshell-arbejdsjakke, der også er vindafvisende og åndbar og med dryplexx®-design, som gør dem lette og robuste. Disse jakker fås blandt andet hos engelbert strauss, der fører jakker til brug for motion, særligt vinterbrug samt designs til både mænd, kvinder og børn. I Randal skov finder du også en dejlig hundeskov, og faktisk er området en del af det Danmarks-omspændende projekt ”Danmark Planter Træer”, som blev skudt i gang den 4. juni. Projektet er et samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening og fortsætter indtil den 14. september, hvor det slutter af med et show på tv-kanalen. 

Foto: engelbert strauss

Trelde Næs Skov

12 kilometer nord for Fredericia ligger Trelde Næs Skov, et ca. 100 hektar stort fredet område ejet af Fredericia Kommune. Her findes mange sjældne planter, fredet flora, mange forskellige og sjældne biller, og så er det et af de bedste steder at finde svampe i Jylland. Faktisk rummer skoven over 50 sjældne rødlistede svampearter.  På grund af sin kystvendte beliggenhed ud til Lillebælt, er der adgang til både kystskrænter og badestrand. På den sydlige del af næsset udgøres klinterne af fed ler, som er omkring 50 millioner år gammelt, og her har man fundet forstenede fiskekranier, et sværd fra en sværdfisk samt mange andre typer af fossiler.