Til sommer finder den udskudte EM-fodboldslutrunde sted, hvor Danmark er én af værtsnationerne. Her ser vi nærmere på de fem favoritter.

Danmark skal spille deres kampe på hjemmebane, eftersom at København er forblevet som værtsby ved EM-slutrunden. Det er Parken, der vil danne rammen om disse opgør.

Men hvem er favoritterne til sommerens EM 2020 i fodbold? Det vil vi se nærmere på denne artikel, hvor vi har taget udgangspunkt i de mandskaber, der er favoritter hos bookmakerne.

Hvis man kigger hos bookmakerne, så tegner der sig et klart mønster af, hvilke fem nationer, som er favoritterne til at ende med guldet, selvom toppen er tæt.

Vi har udvalgt de fem største favoritter til guldet herunder.

5. Spanien

Spanien har ikke imponeret ved de seneste slutrunder. De har således fået en 10. plads ved både VM 2014, EM 2016 og VM 2018.

Spanierne var dog ganske overbevisende i EM-kvalifikationen, hvor de sikrede en samlet målscore på hele 31-5.

Det var dog bemærkelsesværdigt, at topscorer-titlen skulle deles mellem forsvarsstyrmanden Sergio Ramos og holdets to angribere Alvaro Morata og Rodrigo, der alle scorede fire mål.

4. Tyskland

Joachim Löws tropper skuffede enormt til VM i 2018, hvor de blev sendt hjem i gruppespillet, og derfor må tyskerne ventes at være endnu mere sultne ved denne slutrunde.

Tyskland er dog ikke placeret i den mest overkommelige gruppe ved EM 2021, tværtimod. De skal op imod Frankrig, Portugal samt Ungarn. Derfor er de ikke topfavoritter ved slutrunden, men absolut i top-5.

3. England

Englænderne stod bag et af deres bedre resultater i nyere tid, da de sikrede sig en fjerdeplads ved VM i Rusland i 2018. Ved EM 2016 endte de derimod på en 12.-plads.

I deres kvalifikation til dette EM, så vandt de overbevisende syv kampe ud af otte. De endte med en samlet målscore på 37-6. I deres EM-gruppe skal de møde Kroatien, Tjekkiet og Skotland.

2. Belgien

Det belgiske landshold har mange interessante profiler og et godt sammenspillet hold. Selvom én af holdets store profiler Eden Hazard har døjet meget med skader i indeværende sæson, er der fortsat store forventninger til ham og resten af holdet.

Ved VM 2018 nåede de frem til semifinalen, hvor de tabte til Frankrig. Ved EM-kvalifikationen, så ryddede de bordet fuldkommen med 10 sejre ud af 10 mulige. Målscoren lød på hele 40-3.

I EM-gruppespillet skal belgierne møde Danmark, Finland og Rusland.

1. Frankrig

De forsvarende verdensmestre er at finde på førstepladsen blandt favoritterne hos bookmakerne.

På trods af en lidt slingrende kurs, endte Frankrig med at sikre førstepladsen i EM-kvalifikationsgruppe H, hvor de endte foran Tyrkiet. De vandt samlet i otte ud af ti kampe, hvor Olivier Giroud blev topscorer med seks mål.

I EM-gruppespillet skal de op imod Portugal, Tyskland og Ungarn, men bookmakerne har altså store forventninger til blandt andre “Les Bleus”-profilerne Kylian Mbappé, Paul Pogba og Antoine Griezmann.