I en serie på 21 artikler kan du som læser af Fredericia AVISEN få et større indblik i hvem dine folkevalgte politikere er. Vi vil tage jer med på en tur bagom politikerne: Hvorfor er de egentlig i politik? I denne uge er det Dansk Folkepartis Susanne Eilersen der fortæller om sin indgang i politik.

Det var tilfældigt, at Susanne Eilersen for mere end tyve år meldte sig ind i Dansk Folkeparti. Før det var hun at finde foran TV-skærmen, hvor hun brokkede sig over politikerne – og så tog hendes mand affære.

“Han havde klippet en annonce ud fra Søndagsavisen med Pia Kjærsgaard, og man kunne melde sig ind. Så i stedet for at jeg skældte ud foran fjernsynet, så kunne jeg gøre noget aktivt”, fortæller Susanne Eilersen.

“Der er to grunde til at det blev Dansk Folkeparti. Det var udlændingepolitikken og EU – og selvfølgelig Pia Kjærsgaard, som jeg havde fulgt lidt med balladen i Fremskridtspartiet. Jeg har altid kunnet lide hendes facon”, forklarer Eilersen og fortsætter:

“Ved Pia er det den måde hun er kommet frem på. Hun står på mål for det hun tror på, uanset hvor meget kritik der har været. At man skal have livvagter for sit eget helbreds skyld, så går hun ud dagen efter. Man har ikke kunnet kue hende til tavshed. Det er utroligt flot og forbilledligt”.

Nu har du selv været i Folketingsgruppe med hende. Hvordan er hun der?

“Hun er det sødeste og rareste menneske. Hun er meget personligt og rørt når hun får ros, et utroligt stolt familiemenneske. Hun er meget betænksom og spørger ind til én – men omvendt forventer hun også noget. Når man kommer i Folketinget, så skal man være repræsentativ og flittig. Man får at vide, hvis man ikke er flittig. Hun er selv flittig, så hun forventer også noget af andre. Det at være valgt er meget fornemt, og noget man skal gøre sig fortjent til”, svarede Susanne.

Hvordan var vejen fra at melde sig ind til at stille op til Fredericia Byråd?

“Det er sådan en rejse man er på. Når man bliver meldt ind, så kan man ikke lade være med at blive grebet af det. Jeg kom i lokalbestyrelsen, og pludselig fik jeg muligheden for amtsbestyrelsen under Dora Rossen”, forklarer Susanne og fortsætter:

“Hun sad i hovedbestyrelsen og ville stoppe – og mente det var et job for mig. Hun anbefalede mig til ledelsen, og så stillede jeg op der. Pludselig var mine børn blevet større, for jeg havde sagt at jeg ikke skulle sidde hver aften med politik uden tid med mine børn. Så da de blev store var jeg så heldig at blive valgt til byrådet”.

Kan du huske din første mærkesag?

”Det kan jeg godt huske. Da vi havde været ved Borgerdialogmødet om budgettet, så kom en mand og talte om autocampere. Og der var han kommet til den rette. Jeg har selv haft autocamper i mange år, og det første forslag fra mig var en autocamperplads. For autocamperfolket er ikke bare campister”, lyder det prompte fra Eilersen, der sidenhen har kastet sin politiske kærlighed på sundhedsområdet.

“Jeg ved faktisk ikke, hvorfor det lige blev sundhed. Jeg har altid interesseret mig for sundhedsvæsenet, og har været i regionsrådet. Jeg har lært, at jo dårligere man har det, jo sværere har man det i sundhedsvæsenet. Hvis man ikke har overskud, de folk der kæmper med andre problematikker i dagligdagen har det svært med sundhedsvæsenet”, fortæller hun.

“Det synes jeg jo er den helt omvendte verden. Afstanden til sundhed tror jeg betyder en hel del. Så hvis vi kan få flest mulige sundhedstilbud tæt på, så får vi sundere og gladere borgere. Det specialiserede det klører man selvfølgelig efter. Men det forebyggende og kontroller, det får folk med ikke ret meget overskud ikke gjort, hvis der er meget transport”, lyder det videre.

Vi skal tilbyde noget, der giver mening. Det er ikke kvantitet, men kvalitet. Og så er sundhed langt mere end sygehuset og læger, broccoli og ærter. Det har noget med fællesskaber, relationer, at vi bor steder uden skimmelsvamp, rent vand og andet man tager for givet. Et job følger også med der. Sundhed er mange ting, og der er ting man ikke lige tænker over”, forklarer Susanne Eilersen.

Dine to grunde til at melde dig ind i Dansk Folkeparti, hvad kommer de af?

“EU synes jeg er det der med, at der sidder folk langt væk,. Som jeg ikke ved hvem er og som er langt væk. At nogen skal sidde og bestemme over, hvad der er bedst for Danmark. Det bekymrede mig. At man ikke selv kunne bestemme hvem der kom til, hvem der måtte arbejde og så helt ned i latterlige ting som hvordan agurkerne skulle se ud. Vi skal selv have lov at bestemme det. Så kan vi lave samarbejde over grænser, hvor man selv byder ind med hvad man vil. Her har vi bare lagt vores skæbne i andres hænder”, forklarer Susanne.

“Jeg synes vi lige pludselig skulle til at ændre på noget der var vores kultur og vores måde at leve på, for at andre kunne være her. Det synes jeg ikke var rigtigt, at man gerne ville yde uden at nyde. Bare se julen, jeg synes det er helt vildt at vi har en kommune i nærheden af København, hvor Borgmesteren skulle tænde Vintertræet. Er vi til falds for at sælge ud af vores egen kultur og traditioner, for ikke at krænke nogen i denne krænkelseskultur?”, lyder det spørgende fra Eilersen, inden hun fortsætter:

“Hvis nogen flytter til et andet land, så prøver man at indordne sig. Vi skal som land ikke underlægge os ting der er så langt fra vores kultur. Jeg håber nogen vågner op på et tidspunkt. For ellers er jeg ligeglad med hvad folk hedder eller hvordan folk ser ud. Alle der bidrager positivt er velkomne”.

HVad byder den politiske fremtid på for dig?

“Jeg stiller op igen til næste byrådsvalg, for jeg synes ikke jeg er færdig med at bidrage til at gøre en god kommune endnu bedre. Det har jeg stadig idéer og ønsker til, såfremt vælgerne vil det. Det er jo dem der bestemmer. Hvis folk ønsker det, så er jeg villig til en tørn mere – og vil være med til at videreudvikle – og så vil jeg gerne sørge for at Sundhedshuset bliver helt færdigt”, lyder det klart fra Susanne, inden hun slutter:

“Det kræver kræfter, og dem er vi allerede fået i gang med i partiet at tænke tanker om, hvordan vi stiller et godt og stærkt hold. Meningsmålinger eller ej, vi giver ikke op. Vi skal nok gøre os synlige. Det garanterer vi for”.

https://www.billet.dk/queen-machine-i-fredericia#bio
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer