I en serie på 21 artikler kan du som læser af Fredericia AVISEN få et større indblik i hvem dine folkevalgte politikere er. Vi vil tage jer med på en tur bagom politikerne: Hvorfor er de egentlig i politik? I denne uge er det Venstres Peder Tind der fortæller om sin indgang i politik.

”Jeg har altid haft en lyst til at påvirke det samfund jet er en del af og tage ansvar. Det har man mulighed for i politik. Jeg har tidligere været med på mange andre måder at flyttet noget i byen. Men det faldt mig naturligt at bære min lyst, energi og ansvarsfølelse med ind i politik da jeg fik muligheden”, indleder Peder Tind, der blev valgt til Fredericia Byråd ved valget i 2017.

”Jeg har været en del af politiske miljøer i mange år, så da jeg i 2013 kom tilbage fra Zambia tog det lidt fart”, siger Peder og fortsætter:

”Jeg blev formand for Venstre, og efterfølgende som spidskandidat og nu som valgt. Der tog det form og fart i de år, det er jo så 5 år siden. Det har været en fantastisk rejse – og det har været spændende”.

”Det politiske ansvar er en fed rejse, og jeg er meget stolt over at være gruppeformand og sidde på store ansvarsområder, hvor jeg kan være med til at tage det nødvendige ansvar der skal til”

”Jeg boede i Zambia i fem år. Jeg har altid haft et engagement. Inden Zambia var det ved Ungdommenshus og Frivillighuset, og i Zambia var det udviklingsprojekter i Afrika”, fortæller Peder Tind og fortsætter:

”Jeg vil selvfølgelig indrømme, at jeg altid har haft et specielt hjerte for det sociale område. Det håber jeg også man kan se med vores politiske aftaler og det øgede fokus.

Hele delen hvor man hjælper de udsatte i vores samfund. Det har jeg gjort på forskellige måder, nu er det det politiske”.

”De mange år med erfaringen fra fodarbejdet har været godt givet ud. Det har givet mig en indsigt og forståelse – og den dybeste respekt for det frivillige arbejde”

Hvorfor Venstre?

”Jeg har været medlem af Venstre i mange år – også før jeg tog til Afrika. Hvorfor Venstre? Jeg synes det er utroligt vigtigt, at man har et stærkt fokus på friheden til at leve og forme sit eget liv. Der synes jeg det er vigtigt med et samfund uden mange regler så friheden er begrænset”, svarer Tind og fortsætter:

”Vi tager også fat om det med at man som menneske i dette samfund skal tage et ansvar. Så længe man kan arbejde, så skal man arbejde. Det er sundt for dig selv – og for samfundet.

Friheden og ansvaret er den ene del for mig, og det er vigtigt for mig. Jeg synes også at >venstre har en vigtig politik på det sociale område. VI er et parti der også hylder velfærdssamfuyndet og sikkerhedsnettet – og vi vil gerne være med til at investere hvor der er et behov. Derfor ser man også et venstre der har haft fokus på det offentlige. En pointe for mig er eksermpelvis en social trepartsaftale. Det er de tre søjler der spiller og arbejder sammen. Og derigennem vil jeg gerne være med til at skabe friheder for erhvervslivet, civilsamgundet og for kommunen.

Jeg er liberal, og det vil jeg slet ikke lægge skjul på, at jeg er. For mig er det helt natuyrliogt, at man som, Venstre-mand har et stærkt socialt engagement og arbejder frivilligt – og holdt op imod et fokus på frihed og ansvar.

Venstre for mig er det største oppositionsparti, og vi vil gerne tage ansvar for at udvikle denne by, hvad enten vi ender med borgmesterposten eller ej. Så ser jeg et Venstre der tager et stort ansvar, og det gør vi med de mandater vælgerne giver os. Jeg oplever og håber at Venstre vil vokse, det viser de seneste valg også, at der er mange liberale i vores by. Jeg håber vi får et venstre i fremgang. Det vil være mit håb og min tro, at venstre vil vokse og dermed kan tage mere ansvar.

Venstre har mange opgaver politisk og meget ansvar. Det vil vi gerne fortsætte med. Når vi ser på social- og beskæftigelsesområdet, så håber jeg at flere kommer i arbejde, at vi får skabt et mere rummeligt arbejdsmarked, en styrket dialog med virksomhederne – og at vi får det bedste jobcenter. Det er vigtigt for mig, at vi får ghjulpet medarbejderne udenfor arbejdsmarkedet ind oåp arbejdsmarkedet. For det er så vivtigt for dem. Det synes jeg vi har nået meget på kort tid, og når jeg tænker tilbage på valgkampen, så tænker jeg: Hvad sagde vi, og hvor er vi? Det er et godt pejlemærke. Og når jeg kigger på det, så synes jeg vi følger meget godt de mål vi har sat os.

Det vigtigste i virkeligheden er, at Fredericia udvikler isg i den rigtige retning. Først og fremmest handler det om Fredericia, og dernæst kommer partipolitikken. Fredericia er først, altid.

Jeg håber at kunne være med i politik i nogle år fremover, jeg tror at vi kommer til at stå stærkt når der er valg om to år – og tiden går helt vildt stærkt. Jeg tror vi går stærkt ind i valgkampen og forbereder os godt. Jeg suynes vi har en stærk byrådsgruppe, der yder en fgaktastisk indsats. De skal også have kæmpe ros. Jeg er meget glad. Jeg har bestemt ikke givet op på poolitik endnu. Det er spændende, og der er arbejde forude. Det er klart, at det er hårdt og tidslkrævende. Man kommer ikke sovende til det. For mig måtte jeg gå ned i tid på mit arbejde, hvis jeg skulle levere en ordentlig indsats. Det har givet mig gode muligheder. Det er sindssygt spændende at være med i politik. Det er enormt vigtigt, at vi træffer langtidsholdbare beslutninger. Der sker meget i Danmark i disse år, og det er spændende at være med til at påvirker.

Jeg sætter meget pris på dialogen. Jeg oplever selv, at man borgere kontakter mig angående både Venstre og politiske områder. Der er et stort ønske om dialog, og for mig er politk også at styrke demokratiet og have dialogen. Politik skal være tæt på, det er nærhed og beslutnigner der berører naboen og venner. Derfor er det vigtigt at det er tæt på. Det har jeg været meget positivt overraskede over, at der har været en god dialog.

Jeg har været med til at sætte dialogmøder i stand, og det synes jeg har givet rigtig meget. Det at vi sætter mennesker sammen, og beder dem give feedback, det er stærkt. Politik skal handle om dialog.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer