I en serie på 21 artikler kan du som læser af Fredericia AVISEN få et større indblik i hvem dine folkevalgte politikere er. Vi vil tage jer med på en tur bagom politikerne: Hvorfor er de egentlig i politik? I denne uge er det Socialdemokratiets Lise Nielson der fortæller om sin indgang i politik.

Der er ikke mange i Fredericia Byråd, hvis overhovedet nogen, der kan bryste sig af på den måde at være vokset op med politik, som Lise Nielson er det. Hendes far, Poul Nielson, har et imponerende politisk CV – men har det overhovedet smittet af på hans datter? Det og meget mere kan du læse her, hvor Lise Nielson giver et indblik i hendes vej til Fredericia Byråd.

Hvordan var det at vokse op i et så profileret politisk hjem?

”Det er ret sjovt. Min far har aldrig villet være et hjem der var i medierne hele tiden. Jeg kan kun huske én gang, hvor vi takkede ja til en invitation, det var til Cirkus Benneweis”, fortæller Lise.

Hvorfor gik du ind i politik?

”Selvom jeg godt kan bande og svovle, og sige min mening, så har jeg ikke lyst til at sige noget den anden ikke er klar til at høre. For det første så virker det ikke, og for det andet kommer man bedre med kollektiv dialog”, forklarer hun, inden hun tager mig med tilbage til da hun i gymnasiet meldte sig ind i DSU, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

“Jeg var DSU’er, fra omkring da jeg fyldte 16. Det var i gymnasietiden. Jeg tror, at grunden til at jeg meldte mig ind i DSU var for at komme på kurserne. Det var fede kurser om lokalafdelingsledelse og politikudvikling”, forklarer hun.

Hvorfor ville du gerne med på de her kurser?

“For det første var det en mulighed for at møde nogen der var villige til at sætte ord på ting og folk der havde en mening. Da jeg gik på gymnasiet med Brian Mikkelsen, dengang KU-formand, var overhovedet ikke enig med ham. Men pointen er, at det var fedt at snakke med nogen der var villige til at have en mening”, siger Lise og fortsætter:

“I DSU havde man lidt en sandkasse omkring det, for det er svært at diskutere med en man er meget uenig med. I Gymnasiet var der mere diskussioner om den næste fest. Det handler om at lære at debattere. Hvordan lyder et ordentligt argument? Det handler også om dialog, ingen gider en enetale. Det kan jeg sagtens holde, også længe, det fører bare ikke til noget”.

Hvorfor valgte du at stille op til Fredericia Byråd?

“Den største motivation for mig var, at det var meget spændende. Jeg havde en stor nysgerrighed omkring, hvorfor gør man det? Hvorfor gør man det? Hvor lang tid tager det? Jeg havde meget at lære. Kommunalpolitik er mega spændende. Hvordan bærer man store idéer igennem. Jeg er ret meget fan af Fredericia”, forklarer Nielson.

“Det handler om nysgerrighed, og det med at få lov til at mene noget. Jeg ved meget, som jeg er sikker på, at jeg kan bidrage med”, fortsætter hun.

Hvordan har det været at starte arbejdet i byrådet?

“Det der er det svære for mig er ikke det samme som for andre. Det sværeste for mig er, hvor skal man gå hen med spørgsmål? Og hvordan gør man? Jeg har været med til mange møder, læst mange dagsordener og sat mig ind i ting. Så det er ikke der jeg har en udfordring”, fortæller hun og fortsætter:

“Jeg har svært ved at holde min kæft til møderne bagved. Så det er sådan nogle ting. Hvilke personligheder har de andre? Hvor meget mener en anden byrådskollega? Hvad går de op i?”.

Hvilke forventninger har du til fremtidens Fredericia?

“Fredericia er en venlig by. Det skal være rart at bo her. Det er også derfor musicals passer godt her, for der er plads til grin og plads til alle”, siger Lise ført, og fortsætter:

“Fredericia skal være førstevalg i området. Det skal være et sted folk kommer. Rigtig mange mennesker griner af Fredericia, og siger ’det er bare en banegård’. Mange kobler ikke Fredericia Teater til Fredericia som by”.

“Der må også gerne være flere kvinde-vejnavne. Der må have været flere betydningsfulde kvinder i Fredericias historie”, indskyder Nielson.

“Der skal være flere boliger, for der er næsten ikke noget tilbage, hvis man er en familie med to børn. Der er ikke noget almindeligt at flytte ind i til et almindeligt budget. Der bliver bygget som gale i Taulov – og flere af de andre byggefelter. Det kunne også være flere småkollektiver. Jeg tror flere unge vil se værdi i at bo på den måde, i tråd med hele klimadebatten. Der skal være huse til alle”, forklarer Lise.

“Byen for alle – det er et vigtigt slogan. Det skal vi mene stadigvæk”

Lise Nielson, Byrådsmedlem i Fredericia Kommune

“Jeg stiller op igen, og håber da også at blive valgt. Jeg vil vildt gerne være med til at bestemme teatrets fremtid, selvom jeg ikke sidder i udvalget. Vi alle er en del af den proces der sker nu her. Men jeg har virkelig mange gode idéer til hvad det kan blive til”, slutter Lise Nielson.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer