Forside Fredericia David Villanueva starter nyt “musikstudie” op i Fredericia

David Villanueva starter nyt “musikstudie” op i Fredericia

DEL

Fra parkeringspladsen syner det sorte indgangsparti ikke af meget, men når man træder indenfor i det gamle KTK-studie (Kick The Kangaroo) i Kongensgade åbner der sig en verden, man ikke oplever så tit.

Foto: Martin Smidt Vinther, Fredericia AVISEN.

Vi starter lige med David.

David Villanueva – han er 42 år, musiker og ejer af studiet ‘Supermoon’ i Kongensgade.

Musik har siden barnsben altid været en stor del af chilenerens Davids liv og tilbage i midten af halvfemserne, tog David derfor en beslutning, der senere skulle vise sig at blive en langvarig affære. Han tog nemlig til Europa for at spille musik, nærmere betegnet London, England.

“I starten overlevede jeg ved at spille små café jobs, lave Jingles, og indspille musik til reklamer. Jeg fik så småt en fod indenfor de rigtige steder og begyndte at spille studiejobs for forskellige semikendte musikere”, siger David og fortsætter:

“Tingene begyndte stille og roligt, at flaske sig for mig, jeg var heldig, at jeg mødte de rigtige mennesker og jeg spillede herefter på nogle af de største scener med bl.a. LCD Soundsystem (Dance Yrself Clean), Finlay Quaye (Sunday Shining) og Grove Amanda (Superstylin’). Nogle mennesker jeg havde en fed tid med og som stadig er mine venner den dag, i dag.”

Foto: Anders Dal

Hvorfor valgte du at forlade dine trygge rammer i Chile?

“Jeg startede med at rejse, da jeg var meget lille – den politiske situation i Chile var meget urolig og det gav mig i en ung alder muligheden for at rejse ud som backpacker og opleve verden og det var dér, jeg fik smag for det. Så det har så at sige altid ligget ”naturligt” til mig, men jeg planlagde aldrig, at jeg skulle blive væk i længere perioder eller flytte fra Chile, sådan endte det bare og nu har jeg så været væk i over 20 år,” griner han.

Foto: Anders Dal

Hvornår begyndte du at spille musik og hvorfor?

“Jeg startede med slå løs på min mors kødgryder og danse som Elvis, da jeg var omkring 5-6 år. Jeg skrev min første sang på guitar, da jeg var omkring 10 år. Jeg kan huske, at det var en sang, der skulle bruges til en skoleforestilling, som vi havde arrangeret i klassen. Derefter fik jeg virkelig smag for det, og det var noget, der gav mig blod på tanden og som virkelig fik mig i gang. Jeg har ”desværre” aldrig haft en far, bror eller en onkel (det interesseret dem ikke), der spillede eller kunne lære mig at spille musik, så det var noget, jeg selv skulle lære og noget jeg føler, at jeg har skulle kæmpe hårdt for. Jeg kom først med i et rigtig band, da jeg var ca. 16 år. Det var et coverband og det var også her, at jeg fik min første rigtige musikerløn, hvilket jeg dengang følte som et stort cadeau og anerkendelse”.

Hvor mange år boede du i London?

“Ca. 15-16 år. Jeg kunne ikke smutte fra England og blev egentlig bare hængende (også lidt for længe) fordi festen var for god”, griner David.

Foto: Martin Smidt Vinther, Fredericia AVISEN.

Hvordan endte du i Fredericia?

“Lang historie kort. Jeg mødte en sød Dansk pige, som jeg blev gift med og på den måde havnede jeg i denne dejlige by smiler David. Menneskerne her er super søde – men man kan jo finde røvhuller overalt griner han igen. Politisk synes jeg det er noget lort, men den enkelte dansker er fantastisk.”

Hvad håber du at kunne opnå med studiet?

“Grunden til, at jeg har købt studiet er hovedsagligt fordi, at jeg gerne vil tilbage til mit tidligere niveau, som jeg havde i London og samtidig være sammen med andre musikere som tænker på ”samme” måde som mig. Der er rigtig mange super dygtige musikere og jeg elsker at være en del af denne kreative gruppe, at være sammen og skabe noget fantastisk musik. Derudover håber jeg på, at hvis man kommer ind til mig som artist eller gruppe og gerne vil ud over rampen – så vil jeg meget gerne bruge min erfaring og være behjælpelig hele vejen igennem processen ift. indspilning, distribuering”  osv. Hvilket også var en af grundene til at jeg startede det! Jeg kender så mange virkelige dygtige musikere, som aldrig kommer videre pga. af alle de ting som der er udover musikken og det kan tit og ofte dræbe et band. Altså at en artist eller gruppe kan komme ind til mig og jeg så kan være med til at hjælpe dem på vej med alt, hvad det indebær.”

Foto: Anders Dal

Ikke kun et recording studio!

“Derfor er det også vigtigt for mig at nævne, at det ikke ”kun” er et recording studio. Jeg vil super gerne være med og hjælpe hele vejen”.

Musikindustrien som den er i dag gør faktisk, at man kan være uafhængig af de store pladeselskaber, hvilket dog kræver, en ændring af musikkernes mentalitet. Det er en hel anden tid, hvor du som band, selv kan gøre rigtig meget. Så man behøves ikke at have et stort pladeselskab i ryggen længere, tværtimod.

Hvordan kan man komme i kontakt med dig/studiet?

“Jeg arbejder på en hjemmeside, som snart er oppe at køre, men indtil, da kan jeg kontaktes på: facebook.com/supermoonmusicproduction

Og her til sidst – Hvad spiller du i:

Jeg spiller i tre forskellige bands.

  • Mojos (Blues). Spiller på Tøjhuset D.1.2. www.tojhuset.dk
  • Ghost Town – en blanding af funk, jazz og rockfusion
  • og sidst, men absolut ikke mindst i et tredje band, hvor vi       pt arbejder på en fantastisk plade.

“Derudover, sørger jeg bands og artister. Så hvis i føler at i har noget på hjertet så kontakt mig endelig eller kig ind i studiet. slutter”, David. 

Fredericia AVISEN siger tak for en hyggelig snak, David.