Fredericia AVISEN vælger at besøge den hyggelige DanStyles kjolebutik på Jyllandsgade 26, hvor Raida Al – Gorbawi fortæller om sin passion for hjælpe andre mennesker. 

Raida Al-Gorbaw er ansat i kjolebutikken DanStyles, hvor hendes søn er ejer. Men han er ikke i butikken i dag, dog bliver snakken med Raida Al-Gorbawi til en halv times besøg, og det var virkelig spændende og inspirerende.

Fra jeg træder ind i butikken, bliver jeg helt forbløffet af alle de smukke kjoler, især alle de flotte brudekjoler der hænger flot på stativerne. 

Raida Al-Gorbawi byder mig velkommen og fører mig hen til deres kontor, hvor jeg bliver budt på kaffe og chokolade.

Kaffen inden chokoladen kom. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Raida Al-Gorbawi har meget på hjertet. Det er inspirerende at sidde og lytte til alt. 

”Jeg elsker at arbejde her, fordi jeg møder mange nye mennesker. Siden jeg var 12 år, har jeg altid arbejdet med sådan noget og hjulpet min familie. Jeg elsker at sy, jeg elsker at være social og ansvarlig overfor noget”, fortæller Raida Al-Gorbawi.

Imens vi sidder og snakker, er vi begge fordybet i samtalen, indtil klokken ringer og der kommer kunder ind. Raida tager imod sine kunder, jeg får muligheden for at kigge lidt rundt i butikken.

En af stativerne med de mange bryllupskjoler. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN. 

”Vi skal altid støtte hinanden. Jeg går ikke hen til en anden by for eksempelvis at købe stof, hvis jeg kommer til at mangle noget, jeg støtter de lokale, ligesom jeg regner med, at de vil støtte mig. For hvis vi alle støtter op om hinanden, så ville vi alle have noget at lave”, fortæller Raida Al-Gorbawi og smiler. 

Frivillig 

Ikke nok med, at Raida Al- Gorbawi har passion for at være i butikken, så er hendes passion også at hjælpe andre menneske. Raida Al- Gorbawi er frivillig hos Dansk Flytninge Hjælp. 

”Jeg elsker at give min tid til andre mennesker, jeg værdsætter alle mennesker, vi er alle ens og vi fortjener alle hjælp, hvis vi har brug for det. Alle skal have respekt, og respekterer de mig, så kan jeg også tilbyde min tid til dem”, fortæller Raida Al- Gorbawi og man kan høre og føle, hvor meget det betyder for hende at snakke om det. 

Ifølge Raida Al – Gorbawi så er ordet frivillig, det at arbejde med mennesker, der gør, at hun bliver til den person, som hun er i dag. 

”Mange af dem, som jeg kender fra DFH, de ved de altid kan finde mig her i butikken, og de kommer, når de altid har brug for hjælp til noget. Ikke bare for at få noget ordnet eller købe en kjole, de kommer fordi, de ved, at de kan snakke med mig personligt også. Jeg giver 100 procent af mig selv i mit frivillige job, og i butikken. Det er en del af mig”, fortæller Raida Al-Gorbawi. 

Afslutningsvis, får jeg en rundvisning i butikken, og får lov til at se deres systue, hvor Raida Al-Gorbawi bruger meget af sin tid. 

Ud af butikken går jeg med følelsen af, at man er blevet inspireret af en person og hendes passion for at hjælpe alle mennesker. 

Raida Al-Gorbawi og butikkens systue. Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN. 
https://goo.gl/MSbg7k