Fredericia AVISEN så Jævnstrøm på Ny Scene klokken i dag klokken 15:35. Læs her hvordan koncerten var og hør den lokale forsanger Kenneth Nicolaisen fortælle om oplevelsen på Jelling Festivallen.

Der var mødt cirka 50 glade festivaldeltagere op til denne tidlige fredagskoncert. Uden for teltet bagede solen ned, der var væske i genbrugskrusene og Jelling var klar.

Jævnstrøm
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Skål råbte Kenneth Nicolaisen fra scenen, bandet hedder Jævnstrøm, men du kender nok Kenneth fra sit virke som Alexander Brown. Men nu er de heftige danserytmer skiftet ud med det mere folkelige dansksprogede univers.

Det er et godt velspillende orkester, der får tilskuerne til at tænke lidt over livet. I deres første udspil fra 2017 Revolution synger Jævnstrøm om den digitale revolution, informationsmotorvejen og at den populære slidstærke model 3310 fra Nokia, skulle være kommet for at blive. Det er nok begrænset, hvor mange af de unge mennesker, der står her, som har haft bekendtskab med en 3310, men godt lyder det.

Mens Jævnstrøm spillede kunne folket uden for teltet ikke undgå at høre kvaliteten i musikken og flere valgte at sætte sig udenfor. For vores lokale forsanger var det en super performance og konkurrencen fra Scarlet Pleasure på den største scene var uundgåelig.

Jet synes personligt, at Jævnstrøm leverede alt det som en festivalkoncert kræver, spørgsmålet er så om materialet er tidsvarende eller publikummet og tidspunktet var det rette idag.

Hvordan er det at spille en koncert i solen fremfor på en mørk club?

“Det synes, jeg er megafedt, der er noget så imponerende ved sollys og instrumenter, der er en anden duft, når solen rammer”, siger Kenneth.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Vi skal være sing a songwritere på en anden måde, vores første koncert var en siddende koncert på Fredericia Teater, men vi kan meget mere end det”, siger Kennneth. Det var faktisk bandets fjerde koncert idag, “så vi lærer sidnsygt meget ved at spille de her koncerter”, siger Kenneth.

Jelling Festivalinfo:

De fem medlemmer af Jævnstrøm kommer fra alle hjørner af musikbranchen og består af: Kenneth Alexander Nicolaisen aka. Alexander Brown (Guitar & Vokal), Thomas Steen Hansen (Trommer & Kor), Christian Amby (Keyboard & Samples), Henrik Steen Hansen (Bas & Kor), Jakob Thomhav (Guitar, Lap Steel, Mandolin, Banjo & Kor). De udgav deres første single i august 2017, kaldet ”Revolution” og har efterfølgende udgivet deres anden single ”en glød i mit skød”. Jævnstrøm handler om alt det, du glemte, du var – og alt det, du gerne vil huskes for at være, når det hele er slut.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN smider 4 stjerner efter Jævnstrøm for en velspillede koncert, hvis der havde været et tætpakket telt, kunne vi sagtens have lagt mere på.