”Støt demokratiet og vind en sofa”. Sådan lokker Danskernes Parti i en ny kampagne, som det nationalistiske parti har skudt i gang med omdeling af 15.000 løbesedler og vælgererklæringer i Dansk Folkepartis vælgerhøjborge. Formålet er at få samlet 20.000 underskrifter ind, som det kræves, hvis et parti ønsker at opstille til Folketingsvalg.

”Vi ønsker at gøre det klart for alle, at man ikke nødvendigvis behøver at være enig med os for at skrive under. Man skal blot støtte vores demokratiske ret til at stille op til Folketingsvalg. Det er hensigten med kampagnen og hvis det giver et ekstra incitament for folk, at man kan vinde en sofa, så er det kun fint,” siger partileder for Danskernes Parti, Daniel Carlsen.

De 15.000 husstande, der har modtaget kampagnemateriale, ligger bl.a. i Aabenraa og Kalundborg, hvor Dansk Folkeparti ved det seneste Folketingsvalg fik omkring 30 % af stemmerne.

”Vi har naturligvis udvalgt nogle af vores indsatsområder nøje for at få størst mulig effekt. Vi forventer, at mange vælgere, der har stemt Dansk Folkeparti føler sig skuffede over, at partiet har ført en slap udlændingepolitik. Eksempelvis fik flere end 83.000 ikke-vestlige dansk statsborgerskab, da Dansk Folkeparti støttede VK-regeringen mellem 2001 og 2011. Det er uacceptabelt og vi vil selvfølgelig samle de skuffede DF’ere op og give dem nyt håb,” siger partileder Daniel Carlsen.

Danskernes Parti melder, at de på nuværende tidspunkt har omkring 2.000 vælgererklæringer og at de forventer at få de sidste 18.000 i løbet af det næste år. De fleste vælgererklæringer har de fået ind gennem et digitalt system, som de selv har fået etableret.