Halloween står snart for døren, og danskernes indkøbsvaner viser, at den uhyggelige højtid fejres på en helt anden måde i år end hidtil.

Spøgelser, varulve, vampyrer og monstre. Oktober står i uhyggens tegn, når datoen viser 31.Men i år fejres Halloween på en markant anderledes måde, eftersom de uhyggelige strabadser rykker indenfor. Det afsløres tydeligt i danskernes forbrugsvaner, viser data fra onlinesupermarkedet nemlig.com. Det er særligt salget af Halloween pynt og individuelt indpakket slik, der storsælger i oktober måned i forhold til sidste år.

”I år har Sundhedsstyrelsen anbefalet, at børn ikke går fra hus til hus og samler slik, men i stedet holder Halloween festen med en mindre gruppe børn, som man ses med i forvejen. Den anbefaling har danskerne taget til sig, hvis man kigger på danskernes indkøbsvaner,” siger Mikkel Pilemand, der er kommerciel direktør i nemlig.com.

Slik eller ballade i hjemlige omgivelser Uden slik er der som bekendt masser af ballade i farvandet, og derfor stiger salget af slik også kraftigt frem mod Halloween, hvor kategorien foreløbigt er vokset med over 150% i uge 40-42, sammenlignet med sidste år. Salget af blandede slikposer mere end fordobles i ugerne op til Halloween, og de typer slik, der har tager det største salgshop, er de små, indpakkede slikposer. Salget af de små miniposer stiger op mod det tredobbelte niveau i ugerne op til Halloween, sammenlignet med sidste år.

For de børn og voksne, der har droppet bland-selv slikket, eller bare nødigt deler slikskålen, så har nemlig.com også lanceret ”Weekendslik,” der er en færdigblandet pose med de velkendte lækkerier fra bland-selv slikket. Siden corona er posen med weekendslik blevet en storsællert på nemlig.com, og er faktisk den 7. mest sælgende variant i kategorien. Det er ikke kun slik, der sælger op mod Halloween. For når de udklædte børn ikke længere ses på gaden fra dør til dør, så stiger uhyggen indenfor.

Edderkoppespind, dødningehoveder, slikspande, bordpynt og alskens andet udsmykning, der kendetegner en god fejring af Halloween er yderst populært i år, og nemlig.com forventer at salget af Halloween-pynt fordobles sammenlignet med sidste år.

Græskar sælger som aldrig før Græskar er i særlig høj kurs op mod Halloween, hvilket tydeligt kan mærkes hos onlinesupermarkedet, hvor de tunge og besværlige lanterner nemt kan leveres lige til døren. Salget af de helt store Halloween græskar er de sidste tre uger allerede steget med over 50% sammenlignet med sidste år, og onlinesupermarkedet forventer, at de store græskar i år finder vej til endnu flere hjem.

Salget af græskar er blot vokset år for år, og fra 2015 til 2019 er salget af græskar mere end fordoblet på nemlig.com. I ugen op til den uhyggelige mærkedag i 2019, steg salget af de helt store Halloween græskar over 670% på nemlig.com.

”Traditionen med at udskære græskarhoveder er en sjov aktivitet som hele familien kan hygge med op til Halloween. Det er dog knap så sjovt at slæbe et græskar på 10 kilo hjem, og derfor ser vi en tydelig stigning i salget af de store Halloween græskar i slutningen af oktober,” siger Mikkel Pilemand.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer