Danskernes indtag af æg er steget markant de seneste år. I 2005 blev der solgt otte millioner kilo æg i Danmark, og det var steget til 13 millioner kilo i 2014. Det viser en opgørelse fra Landbrug of Fødevarer, skriver Søndagsavisen.

”Det er steget for 15. år i træk, og det er især salget af skrabeæg og økoæg, der er gået op, mens buræg nu udgør under halvdelen af salget,” siger Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef for danske æg i Landbrug og Fødevarer, til Søndagsavisen.

Salget er steget i takt med, at vores holdning til æg er blevet mere positiv. Seks ud af ti danskere forbinder nu æg med udsagnet ’sundt’, og andelen af forbrugere, der forbinder æg med højt kolesterol, er faldet fra 55 procent i 2012 til 38 procent i 2015.

Det viser en måling, som Norstat har foretaget for Landbrug og Fødevarer blandt 1.007 respondenter.

Og æg er faktisk sundere, end man måske lige går og tror. Så længe du ikke har type 2-diabetes, kan du faktisk godt spise flere æg, end danskerne gør i gennemsnit, viser en undersøgelse fra DTU Food.

”Æg indeholder mange vitaminer, mineraler og protein. Der kan der jo komme en hel kylling ud af sådan et æg, så det indeholder jo faktisk næsten alt, hvad man skal bruge,” siger seniorrådgiver på DTU Heddie Mejborn.

Danskerne spiser i gennemsnit et halvt æg om dagen, men ifølge fødevareeksperten kan man godt spise op til et helt æg om dagen. Du skal dog passe på med at spise alt for mange æg – der er nemlig en del mættet fedt i, og derfor skal der, som med alle andre fødevarer, være en balance i det, du spiser.