Det var en flok trætte danskere, der torsdag formiddag mødtes med pressen på en virtuel forbindelse fra Egypten.

39-38 vandt Danmark efter et straffekastdrama onsdag aften i Kairo, hvor danskerne var hele følelsesregistret igennem. Flere gange havde danskerne muligheden for at lukke opgøret, men kynismen udeblev. Til gengæld var danskerne nede i sækken efter det røde kort til Mikkel Hansen, og og med få sekunder igen lignede det et dansk exit, men en usportslig egyptisk tackling på Mathias Gidsel gav straffekast og rødt kort. Danskerne omsatte straffekastet til mål, og endte efter straffekastkonkurrence med at sende egypterne ud af VM.

»Vi er stolte over, at holdet viste så god moral og blev ved med at kæmpe i anden omkamp, da det så allermest sort ud. Som træner er jeg en smule skuffet over, at vi ikke fik lukket kampen, da vi havde chancen to gange. Det skete i den ordinære kamp til sidst, og i den første omkamp, og der skal vi være dygtigere, da vi havde alle muligheder for at lukke kampen,« siger Nikolaj Jacobsen.

Hvor meget fik du sovet i nat?

»Ikke ret meget, det var umuligt igår. Det er svært nok i forvejen, og efter sådan en omgang som vi var ude i, så var det ekstra svært,« siger Nikolaj Jacobsen, der torsdag formiddag ikke havde set særlig meget til Spanien:

»Jeg har ikke set dem så meget, men når jeg ikke kunne sove i nat, så kunne jeg ligeså godt bruge lidt tid på at se dem der,« siger Jacobsen med et smil og sætter ord på, hvad Spanien er for et hold:

»Lige nu er de det mest rutinerede hold i verden. Jeg ved ikke hvor mange år, at de har spillet sammen ,men det er mange. Det bliver ungdommen mod et lidt ældre hold, hvis man kan sige det sådan. Det er en spændende taktisk udfordring,« siger landstræneren.

Stjerne spillede ikke op til niveau

Mikkel Hansen satte ti mål ind for Danmark, men det var ikke alt, der fungerede spillemæssigt for danskeren, der beskrev sin egen præstation således:

»Det var væsentligt under niveau,« siger Hansen og uddyber:

»Jeg lavede for mange fejl, og havde ikke høje procenter på mine skud, og så lavede jeg selvfølgelig en stor fejl i den forlængede spilletid,« siger han med henvisning til episoden med det røde kort, som han sætter ord på:

»Jeg var klar over, at der var omkring fem sekunder tilbage og vi havde tre afleveringer tilbage, så jeg troede ikke, at vi var i risiko for at få dømt noget imod os. Jeg så, at Svan var fri, og på instinkt spillede jeg ham, og med vilje lagde jeg den lidt højt for at tage sekunder af tiden,« forklarer Mikkel Hansen og afslører, at han også følte sig hæmmet energimæssigt efter sygdom.

Danmark spiller VM-semifinale fredag klokken 20:30 mod Spanien.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer