Danske familier vil købe krudt og raketter for 400 millioner i år, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

30 procent af de danske husstande forventer at skyde det nye år ind med krudt og fyrværkeri. Samlet vil de fyre af for omkring 400 millioner kr. nytårsaften.

”Vi ser, at jyder og fynboer bruger flest penge på fyrværkeri, mens sjællænderne er de mest tilbageholdne, når det handler om at skyde det nye år i gang med nytårskrudt,” siger politisk konsulent i Dansk Erhverv, Can Sarialtun.

Sidste år lød Dansk Erhvervs prognose på 415 millioner kr. og dermed ses et mindre fald i år. Ni procent siger i undersøgelsen, at de vil bruge færre penge end sidste år på nytårskrudt mod tre procent, der svarer, at de vil bruge flere penge.

”Vi ser en tendens til at folk holder lidt mere på pengene end de gjorde sidste år, hvilket kan skyldes den faldende forbrugertillid, der har ramt dansk økonomi. Forbrugerne er bekymrede for de økonomiske fremtidsudsigter, og af den grund kan en række danskere være tilbageholdende med at bruge lige så mange penge på fyrværkeri, som de tidligere har gjort,” siger Can Sarialtun.

https://www.billet.dk/dizzy-mizz-lizzy#tour
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer