En 80-årig mand fra Region Nordjylland er erklæret død af hjertestop, men efterfølgende har det vist sig, at manden udover at være hjertesyg også var smittet med Corona.

Der er tale om en 80-årig mand, der var hjertepatient hos Region Nordjylland. Presseansvarlig Ninette Zacho Bradsted fortæller til TV2, at det ikke kan siges entydigt, at Corona har påvirket dødsfaldet.

“Vi kan således ikke sige, at patienten dør af coronainfektion, og der er ikke lavet retslægeligt ligsyn i denne sag, da der er tale om en naturlig forklaring på dødsfaldet, skriver presseansvarlig Ninette Zacho Bradsted i en mail til TV 2.

Data fra Kina viser dog, at særligt hjertepatienter er i farezonen for at dø som følge af en Corona-infektion. “Hvad der er den udløsende faktor ved dette dødsfald, ved vi ikke, men covid-19 kan belaste kroppen yderligere, siger Gunnar Gislason, hjertelæge og forskningschef ved Hjerteforeningen til TV2.

“Hvis patienten har haft svære symptomer på coronavirus-infektion, kan det være medvirkende dødsårsag. Hvis patienten har fået hjertestop, så er det nok årsagen. Hvad der så trigger det, om det er en virusinfektionen eller et generelt svagt hjerte, det må dem, der kender cases udtale sig om”, siger Gunnar Gislason til TV 2.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer