Fredericia AVISEN ser på de danske hold som stadig holdt liv i drømmen om europæisk gruppespillet. F.C. København, FC Midtjylland og Brøndby IF spillede i går, men hvordan gik det?

F.C. København

F.C. København mod Atlanta, første kamp var på udebane i Italien og det lykkedes københavnerne at slippe derfra uden at modtage scoringer. Desværre var der heller ingen scoringer, så dette opgør kunne starte på en hel frisk kamp. Med fare for at indkassere udebane mål i Telia Parken, stillede spillerne op til stor fest med hjælp fra de dedikerede F.C. København fans.

F.C København lagde godt fra start med et højt pres, og en meget tændt Victor Fisher i spillehumør. Atalanta kæmper sig ind i kampen og F.C. Københavns målmand Jesse Joronen har flere store redninger i første halvleg. Men de holder nullet og spiller offensivt og fastholder deres pres i det meste af kampen. Kampen ender i ekstra tid og her kæmper F.C. København med de sidste kræfter og kampen skal afgøres på straffespark. F.C. København holder hovedet koldt og da Jesse Joronen redder det sidste skud fra den tidligere F.C. København spiller Andreas Cornelius afgøres kampen.

FC Midtjylland

FC Midtjylland møder de svenske naboer fra Malmø FF, første opgør i Malmø bød på hele fire scoringer, to til hvert hold. Det giver FC Midtjylland en klar fordel på hjemmebanen i MCH Arena i Herning med to udebane mål, når point regnskabet skal gøres op.

FC Midtjylland spiller en god kamp mod Malmø FF. Jakob Poulsen sender et perfekt frispark på undersiden af stolpen og flere muligheder kunne også have været i nettet. Men Malmø FF er mere skarpe og scorer to mål mod et uskarpt FC Midtjylland mandskab. Det lykkedes ikke for FC Midtjylland at pynte på resultatet og de må nu koncentrere sig om kampen om det danske mesterskab. Kampen ender 0-2

Brøndby IF

Brøndby IF blev overmatchet på udebane i Belgien hvor de mødte et stærkt spillende Genk mandskab. Den kamp vil Brøndby IF nok helst glemme hurtigst muligt, selvom de spillede god, de kom hjem med et 5 – 2 nederlag. De havde på udebane mange Brøndby fans med, det er nok også nøglen på hjemmebane hvor mange udefrakommende hold får en overraskelse over stemningen.

Brøndby IF får en svær aften på Brøndby Stadion hvor Belgiske Genk igen viser hvor effektive og dygtige fodboldspillere de er. Allerede efter 14 minutters spil har Genk bolden i nettet og igen i 33 minut. Brøndby IF giver ikke op og i samme minut sender Kamil Wilczek håbet tilbage med en scoring til 1- 2. Johan Larsson tordner bolden i målet i løb og stadion koger og synger Brøndby IF frem. 2-2 ved 58 minutter. Efter 66 Minutter slukker Genk håbet igen med scoringen til 2-3, og de øger igen ved 87 minutters spil. Brøndby taber 2-4 og har sammenlagt lukket 9 mål ind i de to kampe mod Genk.

F.C. København alene i gruppespil

Det er skidt for dansk klubfodbold at vi kun kan præstere et hold når de europæiske gruppespil går i gang, men niveauet har ikke været højt nok til at matche belgiske og svenske klubber. F.C. København er eneste danske klub repræsenteret i morgen når UEFA trækker lod til gruppespil. De kan se frem til en stor økonomisk gevinst ved gruppespillet og distancere sig økonomisk til deres kollegaer i ALKA Superligaen.