Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark blev i sidste uge i London udpeget som sølvvinder af den den fornemme internationale pris Learning Technologies Awards (LTA) i kategorien ”Bedste innovative nye læringsteknologi 2019”. Prisen regnes for internationalt at være en af de mest prestigefyldte inden for Learning & Development branchen. Sølvet blev givet til læringsplatformen ViVA, der via et mix af virtual reality og gamification gør det muligt for elever på landets socialog sundhedsuddannelser at bevæge sig rundt i simulerede tredimensionelle læringsrum.

Videncenterleder René Martin Larsen: “Det er helt utroligt, og vi er meget
meget glade for den fornemme anerkendelse. At vinde sølv betyder ikke kun
noget for Videnscentret, men for alle SOSU skolerne i Danmark. Det sætte
os på det internationale landkort i forhold til at udforske nye grænser inden
for læringsteknologier, samt muligheden for at tilbyde den bedst mulige uddannelse af fremtidens sundheds- og omsorgsmedarbejdere. Prisen er et vigtigt billede på hvad der kan skabes når vi går sammen om udvikling og test af nye veje ind i elevernes læring. Mange SOSU skoler har budt ind med viden og afprøvning af Viva, som nu er et meget stærkt produkt vi kan tage afsæt i og arbejde videre med.

Læringsplatformen ViVA
ViVA er en forkortelse for Virtuel Velfærdsteknologi i Anvendelse, og er kort
beskrevet en tredimensionel VR-lejlighed, hvor elever på social- og sundhedsuddannelserne får mulighed for at opleve tilværelsen og omgivelserne i rollen som dement. Derudover kan eleverne trænes i at bruge en lang række velfærdsteknologier i et sikkert virtuelt miljø, hvor alt kan afprøves flere gange, og hvor det er tilladt at begå fejl. ViVA er udviklet i et tæt samarbejde mellem Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark, Teknologisk Institut og teknologivirksomheden Cadpeople.

“Der er ingen tvivl om at brugen af VR i undervisningen vil være med til
at revolutionere den måde eleverne lærer på, og understøtte behovet for
individualiseret læring. Ud over at få udbygget deres teknologi forståelse og
It færdigheder får eleverne også adgang til en lang række indsigter og scenarier, der vil klæde dem bedre på til den praksis, de skal møde, og er med til at gøre undervisningen mere levede og engagerende,” slutter René Martin Larsen.

Om ViVA:

ViVA er både en biograf med SOSU-faglige læringsfilm, en virkelighedstro simulation af oplevelsen af Alzheimers demens, en virtuel lejlighed med 15 velfærdsteknologier og en virtuel træningsbane, hvor elever kan træne deres færdigheder gennem en række udfordringer. Platformen kan både bruges af den ene elev eller i undervisning af
flere elever.

ViVA er udviklet i et samarbejde mellem Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark, CadPeople og Teknologisk Institut. Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark er finansieret af midler fra Undervisningsministeriet og indsamler og udvikler viden inden for tre fokusområder: velfærdsteknologi, simulation og innovativ læring. Dette sker primært i samarbejdet mellem de tre værtsskoler i Videncentret; SOSU Nord,
SOSU Fredericia-Vejle-Horsens og SOSU FYN, men også i et samarbejde med landets
øvrige SOSU-skoler.

http://www.enggaard.dk/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer