Den danske løber Jessica Draskau Petersson valgte at bruge Lillebælt Halvmarathon som en test i træningen frem mod OL i Rio, hvor hun skal løbe maraton.

Og noget tyder på, at Jessica,  der er opvokset i Danmark men til dagligt bor i Colorado, USA, allerede nu har fundet OL-formen. Som en klar vinder løb hun over målstregen i tiden 1:14:43, i et stort elitefelt med landsholdsløbere fra både Danmark, Norge, Sverige og Skotland.

Tiden er ekstra imponerende, da det var 24 grader varmt, let blæsende og dermed ikke ideelt vejr til hurtige tider.

“Jeg kommer lige fra sne og frost i Colorado, så det var den perfekte Rio-træning med det varme vejr,” siger hun og fortsætter:

“Jeg er meget tilfreds med mit resultat. Indtil tre dage før løbet havde jeg ondt i foden, så det var fantastisk at vinde på hjemmebane. Og den store opbakning fra publikum var rigtig fed. Det oplever jeg ikke så ofte, når jeg løber konkurrence i Colorado.”

Mere end fire minutter efter Jessica kom skotske Hayley Haining i mål i tiden som nummer 2 i tiden 1:18:51, og som nummer 3 kom ligeledes en skotte, Leslie Pirie, i tiden 1:21:53.

Svensker vinder hos herrerne

En time, syv minutter og 50 sekunder efter startskuddet lød var første herre, svenske David Nielsson, i mål. Det var første gang han løb Lillebælt Halvmarathon, og han var tilfreds med løbet.

“Det var varmt i dag. Det var min plan at løbe kontrolleret frem til 15-16 kilometer og så sætte tempo på. Det lykkedes perfekt, og jeg er meget tilfreds med mit løb,” siger den svenske landsholdsløber.

Som nummer to kom danske Jesper Faurschou i tiden 1:08:34, og som nummer 3 kom skotske Andrew Douglas i tiden 1:09:01.

Jesper Faurschou, der var træt efter at have løbet 2 timer og 18 minutter i Hamborg for tre uger siden, var meget tilfreds med sit resultat.

“Jeg vidste at varmen ville ramme som en hammer, så jeg løb mit eget løb, lagde roligt og hentede langsomt førergruppen. Jeg er utroligt tilfreds med resultatet taget i betragtning, jeg lige har løbet et maraton,” siger Jesper Faurschou.

Du kan se resultaterne fra Lillebælt Halvmarathon på www.sportstiming.dk.